Kályhás Murphy

Ezen az oldalon igyekeztem összegyűjteni azokat a tipikus, apró bosszúságokat, amelyeket Murphy olvasatában akár még viccesnek is találhatnók.
Persze mivel ezek a dolgok általában ellenünk dolgoznak, adott pillanatban nem tartjuk éppen viccesnek, de utólag akár jót is derülhetünk rajtuk.
A "Legszebb öröm a káröröm" elv alapján azonban Te, Kedves Olvasó, nyugodtan röhögj rajta akár harsányan - az idő múlásával előbb-utóbb mi is megszűnünk bosszankodni, és saját kínunkon derülni fogunk.
Az oldal természetesen folyamatos fejlesztés alatt áll, azaz amint eszembe jut valami ide kívánkozó poén, azonnal meg is osztom a Nagyérdeművel, ezért érdemes rendszeresen visszalátogatni.
Az csak természetes, hogy akár kályhás vagy, akár cserépkályha-tulajdonos, akár műkedvelő, Te is megírhatod saját Murphy-törvényeidet az  email-címre, amit azután itt viszontláthatsz. Azt a jogot persze fenntartom, hogy amennyiben bárkit vagy bármit sértő a törvényed, axiómád, stb., akkor nem jelentetem meg.
Jó szórakozást!


A méretpontossági együttható


Egy kályhacsempe méretpontossága fordítottan arányos az árával.

A fogó eltűnésének törvénye


A füstjáratba a legdrágább szerszámod akkor esik bele, amikor már esélyed sincs bármivel is elérni.

Az anyagmegmaradás kályhás törvénye


Ha hoztál elég agyagot, a homok fog elfogyni. Ha homokkal jól felszerelkeztél, akkor az agyag nem lesz elég
Ha homokból is, agyagból is eleget vittél, cipelheted a beáztatott anyagot a következő munkádra, mert holtbiztos, hogy marad egy csomó.

A flex szélre gyakorolt hatásának törvénye


Ha kimész valamit flexszel elvágni, holtbiztos, hogy szélcsend lesz.

...és folyománya


Ha addig viharos szél tombolt, akkor is.

A flextörvény kiegészítése


Ha netán mégsem, akkor akárhogy fordulsz, mindig úgy fúj, hogy arcodba vágja az összes port...


Berkes-Szabó Tamás

Telefon: 06 30 77 33 482

Cserépkályha, kandalló, kemence építés © Berkes-Szabó Tamás 2008-2011. Az oldal teljes tartalma Berkes-Szabó Tamás szellemi tulajdonát képezi. Engedély nélküli másolása a szerző előzetes hozzájárulása nélkül tilos! Az otthon melege - Cserépkályha, kemence, kandalló építés