You are here

Lakásfelújítás szerszámokkal

Lakásfelújítás szerszámokkal

A lakásfelújítás egy nagyon izgalmas és kreatív feladat. A zökkenőmentes munkához különböző szerszámokra is szükségünk lehet. Járjunk utána, hogy mi alapján válasszuk ki a megfelelő szerszámtípusokat még a lakásfelújítás megkezdése előtt!

Felújításra szoruló területek

Amikor a család úgy dönt, hogy felújításba kezd, sokszor előfordul, hogy a munkafolyamat valamilyen eszköz hiánya miatt megakad. A lakás különböző területeinek átalakítása nem kis feladat, éppen ezért alaposan fel kell készülnünk, ehhez pedig a megfelelő szerszámok gondos kiválasztására lesz szükség.

Mely területeket érinthet a lakásfelújítás?

 • fürdőszoba
 • falak
 • padlóburkolat
 • homlokzat
 • tető
 • kerítés

Mérésre alkalmas eszközök

A mérőeszközök közül kiemelhetjük a mérőszalag fontosságát, hiszen a barkácsolás vagy javítások közben elengedhetetlen eszköz. Ha egy új bútor helyét szeretnénk kimérni a lakásban, vagy a festés során lenne szükségünk mérőszalagra, ügyeljünk rá, hogy mindig megtalálható legyen az otthoni mérőeszközök között.

Kéziszerszámok használata

A kézi szerszámok nélkül nem is érdemes belekezdeni egy lakásfelújításba, legyen szó bármelyik területről. A tapétacsere esetén szükségünk lehet a spaklira, aminek a használata segít leszedni a régi tapétát. Gletteléshez a glettvasat érdemes használni, vele könnyebben eloszthatjuk a glettet a falon. Ezek mellett érdemes otthon tartani vésőt, kalapácsot, csavarkulcsot, amelyek mind hozzájárulnak a gördülékenyebb munkafolyamatokhoz. Hasznos lehet a garázsban szerszámosládát tartanunk, ugyanis akkor egy helyen tudhatjuk eszközeinket.

Gépi szerszámok

Előfordulhat, hogy csővezeték átalakítás mellett döntünk, ilyenkor feltétlenül legyen otthon flex, véső-kalapács, emellett vésőgép. Hiszen ezek nélkül nem fogunk tudni hasznos munkát végezni. Az alapszerszámok közé sorolhatjuk még a fúrógépet és a csavarbehajtót, amelyek segítenek a bútorok összeszerelésében. 

Kiegészítő eszközök

Az igényes munka alapfeltétele, hogy nagy figyelmet szentelünk a védelemre. A kiegészítő eszközök alatt értjük a takarószalag használatát, a takarófóliát, mindezek segítenek megvédeni bútorainkat a festékfoltoktól. Ide tartoznak a megfelelő takarítószerek is, amire szükségünk lehet a felújítást követő napokban. Az összetettebb munkafolyamatok esetén érdemes lehet egy ezermester szolgáltatását is igénybe venni.

Munkavédelem

Nem győzik hangsúlyozni a munkavédelmi szakértők, hogy az otthoni felújítás megköveteli a védőfelszerelések használatát munkavégzés közben. A munkavédelmi eszközök arra szolgálnak, hogy megvédjék a szemünket és bőrünket a sérülésektől. Ezek a munkavédelmi felszerelések a következők lehetnek:

 • maszk
 • kesztyű
 • overál
 • sisak
 • térdvédő
 • munkavédelmi bakancs

Ajánlott a lakásfelújítás kezdete előtt figyelmet fordítani a szerszámok beszerzésére. A felújítás során érdemes jobb minőségű anyagokat vásárolni, időtálló szerszámokkal dolgozni. Nézzen körül a szerszámok-webáruházon , ha valamelyik alapvető szerszám hiányzik az otthoni készletből. A cél ugyanis az, hogy a felújított területeken hosszú távon ne ütközzünk problémákba, ehhez pedig jó minőségű szerszámokra van szükségünk.

Top