A tökéletes szobafestés titka az alapos előkészítő munkában rejlik

szobafestés

A lakásfelújítás egyik leggyakoribb esete a helyiségek falának festése. Általában a házilagos  kivitelezőknek a megfelelő szín kiválasztása okoz problémát Azonban mielőtt megvásárolnánk a festéket érdemes a szobafestés praktikáiról tájékozódni: vannak olyan előkészítő munkálatok, amelyeket a tökéletes eredmény eléréséhez semmi kép nem szabad megspórolni.

Olvass tovább

Miért fontos a fűtési készülékek energia besorolása?

Ugye Önnek is számít, hogy mekkora összeget kell havonta kifizetni gáz- vagy áramfogyasztásra? Ugyanakkor nem mondana le a kellemes hőérzetről akár a szobáról, akár a fürdővízről van szó? Nem is kell! Ugyanis, ha odafigyel a készülékei energia besorolására, akkor komoly összegekkel csökkentheti a számlákat, úgy, hogy közben a komfortnak sem kell búcsút inteni, és még a környezet sem terhelődik olyan mértékben, mintha nem nézte volna meg az apró címkét a vásárolt terméken: 2015 óta ugyanis egyre több fűtési és melegvíz előállító eszköz kap egy úgynevezett energiabesorolási matricát, mely arról informál, hogy az adott eszköznek milyen az energiafogyasztása.

Olvass tovább

5 tipp, amely megkönnyíti a padlóburkolat kiválasztását

parketta

Ahány otthon, annyi stílus, manapság egyre inkább igaz ez a mondás! A padlóburkolatok terén is rengeteg lehetőség közül választhatnak a lakásépítők, vagy felújítók. A legkedveltebb padlóburkolatok közé a fából készült anyagok sorolhatók, de sokan kedvelik a PVC-ből, és a téglából álló burkolatot is.

Olvass tovább

Az ajtók mázolása

ajtók mázolása

Ajtóink és fa bútoraink felújításának legegyszerűbb módja, ha átfestjük azokat. Válasszunk akár az előzőhöz hasonló, vagy merőben eltérő színt, a végeredmény tökéletes munka esetén mindenképpen szebbnek bizonyul majd a réginél. Ajtók esetében egyszerű a levétel, azonban bútoraink egyes elemeinek átfestésekor néha csavaroznunk és szétszerelnünk kell.

Olvass tovább