A trópusokról származó tölcsérjázmin szép, de nehéz átteleltetni

Mandevilla laxa

Az idei évben a lakosság jóval többet költött az otthonok meghittségére, a szobanövények népszerűsége is megnövekedett. A vásárlók keresik az olyan virágzó növényeket, mint a tölcsérjázmin, az azálea, de a méretes zöldek, mint a könnyezőpálma, vagy lantlevelű fikusz félék, páfrányok is kedveltek.

Olvass tovább

Kerti tavak téliesítése

kerti tó

A hamarosan beköszöntő télre fel kell készítenünk kerti tavainkat, hogy ökológiai egyensúlyuk fennmaradjon és tavasszal újra igazi élet költözhessen beléjük. Amikor tartósan 10 fok alá süllyed a hőmérséklet, elérkezett a munkálatok megkezdésének az ideje.

Olvass tovább

A fenyőkéreg mulcs nemcsak esztétikus, de a talajt is gazdagítja

fenyőkéreg mulcs

Az őszi hónapok a kert tulajdonosoknak sok-sok feladatot jelentenek, hiszen ilyenkor kell előkészíteni a talajt a hideg fagyos napokra, ezzel alapozzuk meg a következő szezon talaj minőségét. A mulccsal való talajtakarás az esztétikai megjelenése mellett több szempontból előnyös: segít a gyom visszaszorításában, védi a növényeket, és a talajt is tápanyaggal látja el.

Olvass tovább

Még nem késő idén átültetni a leandert, de a teleltetéséről is időszerű gondoskodni!

leander

A leander az egyik legnépszerűbb növény, amely különböző színű pompázatos virágai miatt a kertek és a balkonok dísze. Mivel mediterrán növény, csak az enyhe fagyokat bírja. A szeptember és az október kiváló alkalom a növényünk átültetéséhez, és a téli teleltetéshez való előkészületekhez.

Olvass tovább