You are here
Home > Otthon >

Nem mindegy, hogy a TV honnan néz vissza ránk!

tv

A tévézés az egyik legkedveltebb kikapcsolódási forma manapság. Különösen a streaming szolgáltatók lendítettek rajta. Ráadásként az okos készülékeken a videómegosztók kínálata épp ugyanolyan könnyedén „fogyasztható”, mint mondjuk a különböző zeneszámok, médiatartalmak. Úgyhogy az nem csoda, ha a TV központi helyet foglal el a lakásban, házban. A kérdés már csak az, hogy konkrétan hova kerüljön, és milyen megoldással rögzíthető?

Rejtett, mégis stabil… Mire gondoltunk?

Természetesen a TV fali konzol a válasz. Ez az a megoldás, ami lehetővé teszi a készülék profi elhelyezését a falon úgy, hogy igazából nyoma sem látszik a konzolnak, ugyanakkor a tartás száz százalékosan biztonságos, illetve megingathatatlanul stabil. Ez azért jó hír, mert senki sem szeretne vélhetően arra eszmélni, hogy a TV egyszer csak jól látható, lefelé ívelő röppályát járt be. A fixálás, a megbízható rögzítés tehát kulcsfontosságú.

Ugyanakkor az sem árt, ha a TV esetleg némileg mozgatható. Erre a helyzetre nagyszerű megoldást jelentenek a dönthető konzolok, amik speciális rugós kivitelüknek hála egy bizonyos mozgástartományban szabad mozgathatóságot tesznek lehetővé. Így minimálisan, de elfordítható, megdönthető az eszköz, ami nem egyszer határozottan jól jön, ezáltal a látvány is kiélesedhet.

Aki az egyszerűbb típusok híve, az a sima fali konzolban megtalálhatja a számítását. Ebben az esetben nincsen semmi trükk, semmi bonyodalom, a végeredmény mégis tökéletes. A kihajtható fajta is közkedvelt, nem csoda: egyszerűen felhelyezhető, az összhatás mégis jóval többet nyújt annál, mint amit például a fixen rögzíthető modell kínál.

Miként orvosolható a bőség zavara?

A fentiek után teljesen érthető módon felszínre törhet az a kérdés, hogy akkor most melyik verzió a legideálisabb?

Van, akinek ez, van, akinek az. Ezzel azt akarjuk kihangsúlyozni, hogy sohasem a divat a mérvadó, vagy hogy a szomszéd mit mond, ezek csak vélemények. A lényeg az, hogy mik az egyéni igények? Például ott vannak azok az adottságok, amik nem megváltoztathatóak: a szoba felépítése, a fal milyensége, a rendelkezésre álló hely. Ezen túl pedig kétségtelenül fontosak azok a kritériumok, amik az esztétikummal szemben merülnek fel. Nem mindegy, hogy az adott helyiség milyen hangulatú, stílusú. Mivel a TV jól látható helyre kerül, mondhatni központi szereplővé válik, ezért pláne nélkülözhetetlen a megfelelő, minden tekintetben tetszetős enteriőr megteremtése. Végül, de korántsem utolsó sorban a tévézési szokások sem söpörhetőek szőnyeg alá. Nem mellékes, hogy hányan, hányszor nézik a tévét, milyen időtartamokról beszélünk, mennyire hosszú vagy rövid filmekről, videókról, ahogy ezzel összefüggésben a képernyő dőlésszöge is érdemleges.

Ha a fenti kérdőjelek helyére pontok kerülnek, akkor minden információ, minden paraméter adott a sikeres, elégedettségre okot adó vásárláshoz, mert akkor nem vitás, hogy végül pontosan arra a modellre esik a választás, ami egyénileg, személyesen a leginkább testre, helyzetre és helyiségre szabott. Ezek után pedig nincs más hátra, mint a felszerelés, az üzembe helyezés, és az elvégzett munka feletti örömködés.

Top