You are here
Home > Otthon >

Tegye fel a kezét, ki az, aki szereti a kerítésfestést?

kerítésfestés

Ez az a kérdés, amire tízből kilencen behúzott karokkal felelnének. Nagyon kevesen rajonganak a lécek pingálásáért, és ez nem meglepő. Nem kevés időt, energiát emészthet fel, és az anyagi vonzata sem csekély.

Ráadásul a munka milyensége nagyban befolyásolja a látványt. Márpedig ha saját kezűleg kíván pontot tenni a festés végére, akkor a kapkodás szóba sem jöhet. Főleg ha olyan kerítésre vágyik, amire jó ránézni, és ami természetesen funkcionalitás terén is kimagaslóan teljesít. Az is egy lehetséges forgatókönyv persze, hogy szakértő segítséget hív, ám ebben az esetben feketén-fehéren számolni kell a költségekkel. Vajon létezik harmadik megoldás, ami egyszerre praktikus, esztétikus és pénztárcabarát? Ami nem jár együtt semmiféle fizikai erőltetéssel, nehézséggel és idegeskedéssel? A válasz az, hogy igen, létezik, és úgy hívják, hogy WPC kerítés.

Festésmentes kerítés: álom vagy valóság?

A kerítés jócskán ki van téve az időjárási viszontagságoknak. Megóvni tőlük lehetetlen, felkészülni rájuk esélytelen. Pontosan ezért nem mellékes, hogy a lécek milyen burkolattal rendelkeznek. Az esőzések, az erős UV sugárzás, vagy éppen a nyári szárazság egyaránt próbára tehetik a kerítéselemek kitartását. Még jó, hogy létezik olyan kivitel, aminek a felszerelése nem okozhat fejfájást, és ami tartós végeredményt borítékol.

A tartósság a WPC kerítés háza táján azt jelenti, hogy a léceket nem kell újra és újra és újra lefesteni. Magyarul úgy képesek dacolni a meteorológiai kihívásokkal, hogy azok nem hagynak rajtuk nyomot, nem kezdik ki őket. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy az idő vasfoga nem rághatja meg a kerítéselemeket. Azaz a szín- és állagmegőrzés 100 százalékban garantálható, a hosszú élettartammal együtt.

Mi a helyzet akkor, ha a régi kerítés finoman szólva útban van?

Ha a kerítés váza adott, akkor úgy tűnhet, hogy nincs más megoldás, mint a teljes lebombázás. Ám ez nem egészen fedi a valóságot. A WPC kerítéslécek a már meglévő szerkezetre is könnyedén felhelyezhetőek, mindenféle nehézség, fennakadás nélkül. A fa kerítések kisugárzása pótolhatatlan. Mondhat bárki bármit egyetlen élethű műanyag-variáció sem képes azt a varázst megteremteni, ami a fából eredendően fakad. Még jó, hogy erről a kellemről egyetlen percig sem kell lemondania.

Végleg elfelejtheti a karbantartást?

Igen. A Goodwood WPC kerítéslécek és zárt kerítéselemek tartós megoldást kínálnak: karbantartástól, festéstől és egyéb erőfeszítéstől mentesen. Nincs repedezés, vetemedés, fakulás, állagromlás. Álló és fekvő elrendezésben is telepíthető, mégpedig gyorsan és egyszerűen. Ha mindez nem lenne eléggé meggyőző a WPC kerítéshez tízesztendőnyi garancia társul. Azért ez a pozitívum több mint beszédes. Bizonyíték erejű. És hogy mit bizonyít? Azt, hogyha a WPC kínálta minőségre voksol, akkor megfizethető, időtálló, esztétikus kivitellel válhat többé az élete, az élettere. Ráadásul a kerítés térelválasztóként, árnyékolóként és szélfogóként is jó szolgálatot tehet.

Top