You are here
Home > Magazin >

Több, mint 4,2 milliárdot ér az ötöslottó nyerőszámok helyes megtippelése

lottószámok

Ki nem játszott még el a gondolattal, hogy mire költene többmilliárd forintot, ha megnyerné a lottón az ötöslottó fődíját. Erre most bárkinek megvan az esélye, ha helyesen tippeli meg azt az 5 számot, amit a szombati lottósorsoláson ki fognak húzni.

Már huszonnégy hete halmozódik a nyeremény az ötös lottón a Lottószámok lottós portál adatai szerint, amit, ha valaki szerencsés a most szombati húzással megnyerne, akkor a valaha volt negyedik legmagasabb ötöslottó főnyereményével gazdagodna.

Meddig halmozódhat az ötös lottó?

Bár kevés szó esik róla, de nem halmozódhat a végtelenségig a főnyeremény összege. Igazából közel egy év, pontosan 52 hét halmozódás a maximum, ami után, ha nincs telitalálat, a nyeremény szétosztásra kerül a többi nyerőosztály között (pl. 4-esek, 3-asok stb.). Az eddigi leghosszabb telitalálat nélküli időszak eddig 39 hét volt.

A magasabb nyeremény több lottózó játékost vonz, hetente átlagosan 1,3 millió szelvényt vásárolnak a szerencséjüket próbára tevők és tippelik meg az e-heti lottószámokat. Ez egyébként átlagosan 13%-os növekedést jelent az idei évben, egy tavalyi átlagos héthez képest.

A nagy nyeremény nagy teher?

Magyarországon nem nyilvánosak a nyertesek adatai, így mindenkiről nem tudhatunk, hogy a hatalmas lottó nyeremény hogyan befolyásolta életüket. Amerikában azonban készült egy kutatás, amiből kiderült, hogy azok, akik nyertek a lottón, az azt követő 3-5 éven belül nagyobb eséllyel jelentettek csődön, mint az átlagemberek.

Egy másik kutatás szerint pedig hosszabb távon se nem lettek feltétlenül boldogok, se pedig egészségesek ezeket az emberek. 2013-ban egy 16 éves fiatal nyert magyar pénzben átszámítva százmilliókat Amerikában, aminek nagyrészét drogokra, bulizásra, luxus dolgokra költött, majd 10 év elteltével segélyre szorult.

Magyar példa is akad azért, szintén 2013-ban egy Győri pár nyert 636 milliót a lottón, ők ugyan ingatlanokba és egy kávézóba fektettek, de pár év után ezt be kellett zárniuk, a lakásokat pedig eladták.

Érdemes tehát mérsékletesnek lenni, valamint pénzügyi tanácsadó segítségét kérni, hogy a nyeremény valóban hosszú távon megalapozza az anyagi szükségleteinket.

Top