You are here
Home > Kert >

Egyre népszerűbb a szabadtéri konyha

A szabadtéri konyhák jelentősen megnövelik a beltéri lakóterünket. Az ideális kerti konyha nemcsak a beltérivel azonos funkciókat lát el, de a szabadtéri előnyöket is érdemes jól kihasználni a személyes igényeinknek megfelelően. A színek és a textúrák kiválasztásakor érdemes a környező tájhoz vagy kerthez igazodni legyen szó mediterrán, vagy modern stílusú konyháról.

Modern Outdoor Kitchen by Luxapatio 1 min

A tökéletes konyha nem csak praktikus és modern elemeket tartalmaz, hanem a formák és a színek összhangja is jelentős szerephez jut. Míg a beltéri konyháknál az elrendezés nagyrészt a határoló falak, ablakok és ajtók elhelyezkedésétől függ, addig a kültéri konyhák már önmagukban is uralják a teret. A kialakítás és az elrendezés nagy szabadságot nyújt, így akár L alakú konyhabútort vagy U alakú konyhát is kialakíthatunk az ízlésünknek megfelelően. Igen kedvelt a kültérben az L alak, amelynek talán az az oka, hogy jól bejárhatóvá teszik a rendelkezésre álló teret, és megfelelően tagolható.  A kültéri konyháknál a praktikus használat mellet egyéb kényelmi szempontok is érvényesülnek, mivel sokszor a közösségi együttlét színhelyeként a kikapcsolódás fontos helyszínekét dominál – ellentétben a tradicionális nyári konyhákkal, amelyek kifejezetten a háztartási munkavégzést szolgálták.

outdoor kitchen 2 min

Az otthonunk stílusához illő kültéri konyhák széles palettája alakítható ki. Igen népszerűek a mediterrán stílusú kerti konyhák, amelyekre jellemző az otthonos hangulatú tágas tér terrakotta térkővel lerakva. Nagyon jól mutat a széles kerti asztal kovácsoltvas székekkel, amelyet kényelmes párnákkal fel is dobhatunk. A gabion ma reneszánszát éli, nem csak nagyobb felületet például kerítést, támfalat vagy virágágyat készíthetünk, igen kedveltek a terméskővel kirakott kültéri padok is.

A modern stílusú lakásokhoz letisztult kialakítású kerti konyhát is megálmodhatunk, jól mutatnak a fa, beton, vagy tégla beépített elemek, amelyhez bátran válasszunk a modern konyhához igazodó berendezéséket, lényeg hogy a saját ízlésünkhöz és igényeinkhez igazodjon.

Top