You are here

Újítsuk fel otthonunkat! Tanácsok régi házak renoválásához

régi házak renoválása

Sokunkat érint a lakásfelújítás dilemmája. Néha a helyzet megköveteli, hogy az egész házat lebontsuk és egy teljesen újat építsünk helyette. Ebben a cikkben egy belsőépítész szemszögéből vesszük szemügyre, hogy miként lehetne a felújítással kapcsolatos elképzeléseinket megvalósítani.

A felújítás folyamata – egy régi ház újjászületése

Élete során szinte mindenki találkozik legalább egyszer azzal a helyzettel, amikor egy régi otthon már nem felel meg a modern idők igényeinek. Van úgy, hogy évek óta hiába próbálunk eladni egy régi régi házát, de a potenciális vásárlókat elriasztják a túl szűk szobák és azok rossz elrendezése, melyek még a régi szokásokhoz lettek kialakítva. Dönthetünk ilyenkor úgy, hogy átalakítjuk a házat, hogy az vonzóbb legyen az ingatlanpiacon. Ebben egy belsőépítész nyújthat segítséget, akinek tanácsait ebben a cikkben osztjuk meg, remélve, hogy mások számára is hasznosak lesznek.

Otthonunk tereinek újragondolása- a modern családi életvitel követelményei

A modern otthontervezés során kulcsfontosságú a helyiségek átgondolt elosztása és méretezése, hogy megfeleljen a mai családok változatos igényeinek. A tévé, a laptop, és a számítógép számára elegendő hely biztosítása mellett fontos figyelembe venni a lakáson belüli aktivitások, mint a pl. bizonyos esetekben az otthoni fitnesz edzés területigényét is. A konyhák eszközparkjának bővülésével, ahol a főzés már nem csak kötelesség, hanem szórakozás is lehet, a nagyobb, integrált terek – mint a nappalival összekötött konyha – válnak előnyössé. Ezen felül, a fürdőszobáknak ma már nem csupán praktikus, hanem majdhogynem wellness élményt nyújtó területeknek kell lenniük, ami indokolttá teszi esetleg több fürdőszoba vagy zuhanyzó kialakítását egy családi házon belül.

A „modern érintés”: újraértelmezett belterek egy régi otthonban

A régi házak újragondolása során a belső terek átalakításánál a természetes anyagok és visszafogott színek előtérbe kerülése figyelhető meg, a nyers fa, a kő és a szövet alkalmazásával, beleértve esetleg a látszóbetont is. A konyha, mint az otthon egyik kulcsfontosságú eleme, jelentős változáson ment keresztül az utóbbi években: a korábban elszeparált területből ma már sokszor a nappali részévé válik, ezzel ideális esetben színeivel, hangulatával harmonizál annak kialakításával, így az otthon „szívévé„ válik.

További információért látogasson el ide: https://otthontitkok.hu/regi-haz-felujitasa-nem-kell-megorulnunk-tole/.

Top