Jövő héten karácsony! Most még megrendelheti műfenyőjét!

Sokak számára ismerős, hogy mit is jelent közvetlenül karácsony napja előtt fenyőfáért szaladgálni a városban. Szenteste előtti utolsó pillanatokban – ha sikerül is beszerezni a fenyőfát – az sokszor már a “vásári szemét” kategóriáját képviseli. Ráadásul, ha ez évről évre ismétlődik, nem árt elgondolkodni azon a lehetőségen, hogy tartsunk otthon “újrahasznosítható” műfenyőt.

Olvass tovább

Miért fontos a fűtési készülékek energia besorolása?

Ugye Önnek is számít, hogy mekkora összeget kell havonta kifizetni gáz- vagy áramfogyasztásra? Ugyanakkor nem mondana le a kellemes hőérzetről akár a szobáról, akár a fürdővízről van szó? Nem is kell! Ugyanis, ha odafigyel a készülékei energia besorolására, akkor komoly összegekkel csökkentheti a számlákat, úgy, hogy közben a komfortnak sem kell búcsút inteni, és még a környezet sem terhelődik olyan mértékben, mintha nem nézte volna meg az apró címkét a vásárolt terméken: 2015 óta ugyanis egyre több fűtési és melegvíz előállító eszköz kap egy úgynevezett energiabesorolási matricát, mely arról informál, hogy az adott eszköznek milyen az energiafogyasztása.

Olvass tovább

Még nem késő idén átültetni a leandert, de a teleltetéséről is időszerű gondoskodni!

leander

A leander az egyik legnépszerűbb növény, amely különböző színű pompázatos virágai miatt a kertek és a balkonok dísze. Mivel mediterrán növény, csak az enyhe fagyokat bírja. A szeptember és az október kiváló alkalom a növényünk átültetéséhez, és a téli teleltetéshez való előkészületekhez.

Olvass tovább

Ingatlan napelem rendszerrel

napelem

A feleségemmel nemrég vagyunk házasok, eddig albérletben laktunk, de mára már eljött az ideje, hogy vegyünk egy nagyobb kertes házat. Mivel nagyon környezettudatosak vagyunk, így első lépés lesz a napelem rendszer telepítése a házra.

Olvass tovább