You are here
Home > Medence >

Medencefedés házilag

medencefedés házilag

A Szolár fólia alkalmazása a medence takarásához a legolcsóbb és legegyszerűbb lehetőség. A fedő fóliát saját kezűleg lehet a medence méretéhez és formájához szabni.

A méretre vágott fólia a buborékainak köszönhetően a víz felszínén úszik. A medence takarását azonban a thermo takaróval is el lehet végezni, ez egy fedőfóliával ellátott 5 mm vastagságú zártcellás habanyag. Ezt általában a fűtött medencék takarására célszerű használni. Az egyszerűbb kezelése érdekében csévélő szerkezet használata ajánlott. Ezt a medence takarót összehajtogatni nem szabad. A merevsége miatt a motoros csévélő használata is előnyös.

A medence házilag történő lefedéséhez igen jó választás a biztonsági takaró, amely egy 600g/m2 PVC fóliából kerül legyártásra. A biztonsági takaró alumínium csövekkel merevített medencetakaró, a medence széleitől 20-20 cm-el szélesebb, rögzíteni a medence mindkét végén szükséges.

Az eddig ismertetett medence fedésektől könnyebben kezelhető és rendkívül esztétikus a medencetakaró redőny. Ezt lehet a medence partjára rögzíteni, vagy többféle képen, víz alatti kialakításokkal is akár elrejtve rögzíthető. A redőny színválasztéka többféle, az alapszín a fehér, azonban kapható homokszínű, világos vagy sötétkék, türkiz, beige vagy szürke.

Top