You are here
Home > Medence >

Merülő medence

Merülő medence

A merülő medence egy hideg vízzel feltöltött medence melynek szerepe a szaunázást követően a felhevült test lehűtése. Ennek használata az izzasztófürdők közben, illetve után ajánlott annak érdekében, hogy serkentse a vérkeringést és összehúzza a kitágult pólusokat. A szaunázás közben felhevült testekre nagyon jótékony hatással és szinte megváltásként hat a hideg vízzel való találkozás. Fontos tudni, hogy a szaunázás után nem ajánlott azonnal beleugrani a hideg vízzel feltöltött merülő medencébe, szükséges hagyni a szervezetnek egy kis időt arra, hogy visszahűljön, ez alatt kedvező ha mélyeket lélegzik a szaunából kijövet.

Nagyon lényeges, hogy a tüdő és a szaunázás alatt felmelegedett szervek is vissza tudjanak hűlni a megfelelő hőfokra. Ezáltal kedvezően indul be a vérkeringés a szervezetben, és ismételten összehúzódnak a bőr pólusai.

A merülő medencéhez való eljutás alkalmával bátran lehet a hideg levegőn sétálni, mivel a test akkora hőmérséklet többlettel rendelkezik, ami egy ideig védelmet biztosít a megfázás ellen. Ebben a hideg térben csak addig ajánlatos tartózkodni ameddig nem kezd el az ember dideregni.

A test visszahűlését követően szükséges egy alapos zuhanyozás, azért, hogy a bőrről az izzadság lemosásra kerüljön, és utána jöhet a merülő medence vagy a jégbarlang.

Top