You are here
Home > Medence >

Medence vegyszerek

medence vegyszerek

A medence vegyszerekből számtalan féle terméket lehet megvásárolni a kereskedésekben. Az alábbiakban ezek ismertetésére kerül sor.
A klóros fertőtlenítő lehetővé teszi a medence vizének folyamatos kristálytiszta és kórokozó baktériumoktól mentessé tételét.
A klórmentes fertőtlenítővel a medence vizének klór nélkül történő kezelésére kerül sor.
A medence víz felszínén úszó apró szennyeződéseket (pl. kolloid szennyeződések) a szűrő nem tudja kiszűrni, ezért a víz ezektől az anyagoktól opálossá válik, ezt megszüntetni a pelyhesítő anyagok segítségével lehet. A pelyhesítő szerek, mint vegyszerek a vízhez t adagolva az apró részecskékből nagyobb méretű pelyheket képeznek ezért azok a szűrőn fennakadnak. Ez nevezzük pelyhesítésnek.
Fontos, hogy az uszodai felületeknél rendszeresen nagy hatásfokú tisztító és felület fertőtlenítő anyagok legyenek használva, ezek közül a fékezett habzású anyagok az előnyösek. Kombinált szereknél ajánlatos a próba tisztítás elvégzése.
Nagyon lényeges figyelemmel kísérni a medence vizének ideális pH-értékét, mely 7,2 – 7,6.
A téliesítő folyadékokat ősszel ajánlatos a medence vízébe önteni, mivel a téliesítő vegyszerek csökkentik a vízkőkiválási folyamatot és gátat vetnek az algák szaporodásának, valamint tavasszal sokkal könnyebb lesz a takarítása.
A tökéletes algásodás ellen a legjobb fertőtlenítési módszer, ha legalább 1-3 mg/l (ppm) klór vagy 2-4 mg/l (ppm) bróm tartalom van fenntartva a medence vizében. Amikor a fertőtlenítők szintje nagyon lecsökken, a víz hamarosan zöld algával telítődik. A zöld algavirágzás egészen megszüntethető nagy mennyiségű klór adagolásával.
A medencékben gyakran előfordulnak a vízkő kirakodások. Ahhoz, hogy ezek hatékonyan eltávolíthatóak legyenek szükséges használni olyan speciális adalékokat amelyek hatásosak, jó illatúak vagy illatmentesek.

Top