You are here
Home > Medence >

PVC medence

PVC medence

A Puhafalú medencékre  jellemző, hogy felállításuk, telepítésük igen egyszerűen és gyorsan megvalósítható.  Ehhez semmi másra nincs szükség mint  a  megfelelő talaj előkészítésre és ezt követően máris helyére lehet állítani a medencét. 

Fontos, hogy a medence vízszintes, termett talajra, homokágyra kerüljön a telepítés során.  A medence karimát fel kell fújni, az erős PVC medence testet vízzel fel kell tölteni, a szűrőberendezést csatlakoztatni kell és máris készen áll a medence a család számára egy kellemes lubickoláshoz.

Ez a típusú medence nem maradhat a szabadba a tél beálltával, a medencét megszárítva kell szétszedni és fagymentes helyen kell télen tárolni. A medencetestet ajánlatos védeni, ezért fekete mezőgazdasági fóliát és az aljtakaró nélküli típusok alá geotextíliát érdemes elhelyezni.

pvc medence

A PVC medencék típusai között van az acélpalástos medence fólia béléssel, ennél az acél fal galvanizált és festett, a belső oldalát pedig PVC fóliával bélelték a gyártás során. Ezeket a medencéket akár besüllyesztés nélkül a talajszintre lehet telepíteni, azonban a földbe is süllyeszthetőek.

A medence formája akár szögletes akár kerek alakú lehet.  Ezekhez is elegendő a telepítés előtt egy jól előkészített tömör felületű talaj, amely beton vagy homokágy legyen. 

A medencében levő víz cseréje nem szükséges, szűréssel, és vegyszerezéssel is tisztán lehet tartani.  A medencét a téli időszakban vízzel feltöltve, védőtakaróval letakarva kell ellátni.

Top