You are here
Home > Medence >

Polipropilén medence

Polipropilén medence

A polipropilén műanyag medence test UV-stabil, nagy előnye, hogy vegyszerálló polipropilén alapanyagból készül, igen szép középkék színben. A felülete redőzött, mintázott ezért használata során nincs csúszásveszély.

A medence szerkezetileg egy speciális extruderes hegesztés alkalmazásával készül, ennek köszönhetően nagyobb a szilárdsága és nagyon biztonságos a vízzárása is. A medence telepítése előtt a méreténél nagyobb munkagödör elkészítése szükséges és ebbe a terepszint alatt süllyesztve kell elhelyezni.

Amennyiben nem így történik a telepítése akkor igen gondos tervezés, és egyedi gyártás alkalmazására van szükség a medencére ható nagyobb terhelések miatt. A polipropilén medencét kül- és beltérbe azonos feltételek mellett lehet telepíteni.

Polipropilén medence

 

Az előkészületi munkálatok során a munkagödör méretét a medence adott méreténél szélességében és hosszában is legalább 40-50 cm-rel nagyobbra kell készíteni. A medencét akár kézi erővel, vagy daruval az előkészített munkagödörbe be lehet helyezni.

Amennyiben a medence kültéri elhelyezést nyeret akkor a tél beállta előtt a fagy károsító hatásaitól óvni kell, ennek érdekében a medence csak vízzel feltöltve teleltethető.

Top