You are here
Home > Medence >

Kerti medence építés: acélfalú medence

medenceépítés

Az acélfalú medencék a gyártás során acélfallal kerülnek kialakításra. Ennek köszönhető, hogy  a medence igen strapabíró és időjárás tűrő, tehát akármilyen időjárási viszonyoknak ellenáll.

Az acélfalú medencék telepítése, összeszerelése bárki számára igen egyszerű.  Mivel a medencék kiváló minőségű anyagból készülnek és a gondos kidolgozásúak ezért garantált a tökéletes  és gyors összeszerelés, ezen kívül nagyon sok évig tartó, hosszú élettartammal rendelkezik.

Az acélfalú medencék készülnek ovális vagy kerek típusban. Az ovális medencék telepítése során, mivel igen  stabil kitámasztó szerkezettel vannak ellátva és önhordóak, ezért nincsen szükség támfal kialakítására.  

Az acélfalú medencék felállítását bárki elvégezheti saját maga, de nagy gyakorlatú szakembereket is a munkák elvégzésével. Az acélfalú medencék telepítéséhez a munkálatok ideje a földmunkákkal és a betonmunkával együtt  kb. 1-2 nap.

A föld fölötti medence alapjának betonalapot, a süllyesztett medencékhez azonban az oldalfalaknál egy soványbetonból készített feltöltés ajánlott.  Nagyon fontos a medence alapjának a szakszerű elkészítése.

Top