You are here
Home > Szauna >

Az infraszauna jótékony hatásai

Infraszauna hatása

Az infraszauna fájdalomcsillapító hatású

Az infraszauna melege hatására a szervezetünkben található véredények kitágulnak, ami csökkenti az izomfájdalmat, gyógyítja a szöveti sérüléseket mi több, az öregkori merevség és fájdalmak sok fajtája csökkenthető vagy megszüntethető az infravörös-szaunákkal.

Az infraszauna megszabadít a mérgektől, és salakanyagtól

A fokozott  vérkeringés stimulálja a verejtékmirigyeket és ezáltal megszabadítja szervezetünket a lerakódott salakanyagoktól, illetve rákkeltő hatású nehézfémektől.

Az infraszauna elégeti a kalóriákat és segít a súlyellenőrzésben

Az infraszaunában szervezetünk egyszerre verejtékezik, és éget el kalóriákat, miközben vérkeringésünk felélénkül. Egy átlagos személy akár 600 kalóriát is képes elégetni egyetlen használat alkalmával.

Az infraszauna csökkenti a stresszt és a fáradékonyságot

A szauna lágy melege ellazítja az izmokat, és oldja a feszültséget, és a feszült idegeket. Krónikus fáradékonyságban szenvedő betegeknél bevált kezelési mód, hogy helyreállítsák a vegetatív idegrendszerűket.

Az infraszauna javítja a vérkeringést, erősíti a szívet

A magas hőmérséklet miatt keletkező verejtékezés során a szívünk, erősebben dolgozik, a kitágult erek miatt a vérkeringés megélénkül, ami szív számára olyan, mintha éppen aktívan sportolnánk. Bizonyított, hogy rendszeres használata pozitív hatással van a szív és érrendszerre.

Az infraszauna erősíti az immunrendszert

Az infraszauna használata során a szervezetben egy „mesterséges láz” alakul ki, ami ellen testünk védekezni kezd, így a rendszeres használat esetén szervezetünk immunrendszere edződik, erősebbé válik.. A fokozott verejtékezésből származó méregtelenítés, és a salaktalanítás tovább javítja a szaunázók általános egészségügyi állapotát, valamint csökkenti a betegségre való hajlamot. Ezen kívül a tapasztalat azt mutatja, hogy a szauna nagymértékben elősegíti a gyógyulási folyamatot abban az esetben is, ha megfázásról, vagy influenzáról van szó.

Top