You are here
Home > Medence >

Zsaluköves medence

Az elmúlt években hazánkban is  egyre jobban elterjedtek a házak kertjébe telepített kültéri medencék, úszómedencék, masszázs medencék. Ezek között kiemelkedően nagy hangsúlyt kapnak a  zsalukő medencék, illetve más néven zsaluköves, vagyis zsaluköves fóliás medencék !

A zsaluköves medencét nagyon szívesen ajánlják a kivitelezők a Magyarországi klímára, mivel nem fagyveszélyes a technológia, valamint ami rendkívül előnyös, hogy szabad méret és forma világával bárki megtalálhatja az elképzelésének megfelelő formát, nagyságot.  A zsaluköves medence, a medenceépítések között a legkedveltebb  Magyarországon mert a munkálatok gyorsan és egyszerűen elvégezhetők.  A zsaluköves medencék építésének lényege, hogy a medence oldalszerkezete  zsalukövekből kerül összerakásra az elkészült vasbeton alapra.

Fontos megjegyezni, hogy lényegében  azért is nagyon közkedvelt technológia, mert a kedvező ára mellett nincsen kitéve a fagyveszélynek, ez annak köszönhető, hogy fólia burkolat alkalmazásával készül  – azonos módon a fémpalástos medencékkel.  A technológia miatt kivitelezhetőek az egyedi formák, felületek burkolása,  ezzel biztosítva az egyénileg elképzelt igényeket is. Az építés során alkalmazható az ülőpad, lépcső, sekély medencerész gyerekeknek, időseknek kialakítása.

A kulcsrakész medence elkészítéséhez a földkiásástól kezdve csupán 4-5 hétre van szükség.

Top