You are here
Home > Vásárlás >

29. PPG Trilak Festőmester-találkozó

A PPG Trilak 29. alkalommal rendezte meg a Festőmester találkozóját közel 600 szakember részvételével. A rangos eseménynek idén is a felsőlajosi Új Tanyacsárda adott otthont, ahol a szervezők izgalmas szakmai programokkal és kötetlen közösségépítéssel várták az ország minden tájáról érkező festőket. A résztvevők interaktív módon ismerkedhettek meg a legújabb termékekkel, eszközökkel és technológiákkal, valamint hasznos információs anyagokat is kaptak.

29. PPG Trilak Festőmester-találkozó

„Ez az esemény mintázta azt az elképzelésünket, miszerint első számú partnerükként szeretnénk megfelelni ügyfeleink innovatív festékek, bevonatok és speciális anyagok iránti változó igényeinek.” – mondta Miavecz István, a PPG közép-európai építőipari bevonatokért felelős vezérigazgatója. „Elsődleges célunk az volt, hogy felhívjuk a figyelmet új, fenntartható termékeinkre, amelyek mind a festők, mind a vásárlók egészségére vigyáznak. Büszkék vagyunk arra, hogy a maximálisan korszerű követelményeknek megfelelő festékeink minőségben is felülmúlják a hagyományos termékeket, ami erősen megkülönböztet minket a piac többi szereplőjétől. „

Miavecz István szerint az immár hagyományosnak számító festőtalálkozók egyik nagyszerű tulajdonsága, hogy a lelkes újoncoktól a nagy tudású idősebbekig minden generáció együtt ismerkedhet meg a legújabb trendekkel.

Az idei találkozón került sor a díjak átadására is, amelyeket Horváth József, a PPG Trilak Festőakadémia vezetője adott át Czimmer Bálintnak és Csáki Csabának. Az akkor 20 éves Bálint tavaly aranyérmet nyert a 2023-as szakmák Európa-bajnokságán, az EuroSkills-en festő, díszítőfestő kategóriában. Felkészítője, Csaba, aki nem csak a saját szakmájában évtizedek óta mester, hanem sokat tesz azért, hogy a magyar tehetségeket nemzetközileg is elismerjék, szintén elismerésben részesült.

„A PPG számára különösen fontos a fiatalok képzése” – mondta Miavecz István. „Rendszeresen támogatjuk a hazai szakmai versenyeket és az ott sikeresen szereplő fiatalok évekig tartó felkészítését a nagy nemzetközi versenyekre.”

A Közép-Európában egyedülálló, évente megrendezésre kerülő Festőmester-találkozók nem csak az új termékekről és az oktatásról szólnak: elsőrendű lehetőséget nyújtanak a mesterek számára, hogy régi barátokkal beszélgessenek, vagy új barátságokat és szakmai kapcsolatokat kössenek. A rendezvényen tombolahúzásra is sor került értékes nyereményekkel az egyes standokat felkeresők számára, valamint meglepetés előadással készült az Irigy Hónaljmirigy.

„A festékpiac itthon és világszerte is kihívásokkal néz szembe, de a PPG számára mindig is kiemelt fontosságú volt és marad az ilyen jellegű közösségépítés” – mondta Miavecz István. Ugyanilyen fontos a helyi közösségeknek nyújtott támogatásunk. A múltban több egészségügyi és oktatási intézményt újítottunk fel, és a PPG-nek köszönhetően fogyatékkal élő vagy egyéb hátrányos helyzetű gyerekek iskolába járását is segítettük.”

A PPG-hez a rendezvényre olyan vállalatok csatlakoztak társkiállítóként, mint a Recycolor Kft., Baumit Kft., tesa tape Kft., Optima Forma Kft., Tooltechnic System Kft. (Festool), Knauf Építőipari Kft., Henkel Magyarország Kft., Krause Kft., EXC Tools Kft.

ppg 1611

Az eseményen a résztvevők interaktív módon ismerkedhettek meg a legújabb termékekkel, eszközökkel és technológiákkal.

ppg 2371

Miavecz István, a PPG közép-európai építőipari bevonatokért felelős vezérigazgatója gratulál a frissen díjazott Czimmer Bálintnak, aki aranyérmet nyert a tavalyi EuroSkills-en.

ppg 2621

A PPG szakemberei a résztvevőknek megmutatták a vállalat új, fenntartható termékeit, amelyek mind a festők, mind a vásárlók egészségére vigyáznak.

Top