You are here
Home > Lakáshitel >

Lakáshitel feltételek

szabadon álló kádak

A lakáshitel felvételének feltételei minden banknál eltérőek lehetnek néhány pontban, azonban léteznek általánosnak tekinthető feltétel, ezekkel érdemes tisztában lennie a hitel felvétele előtt mindenkinek.

A lényeges kikötések, hogy a hitelfelvevőnek nagykorú, cselekvőképes személynek kell lennie, és a hitelt igénylő személyek közül legalább egyik adósnak devizabelföldi magánszemélynek kell lennie.

Legtöbb esetben előírás az is, hogy az adott banknál már működő folyószámlával rendelkezzen az igénylő ügyfél, és azon legkevesebb egy-két állandó átutalási, vagy csoportos beszedési megbízás szerepeljen, ez mellett fontos a vezetékes telefon vagy saját néven levő mobiltelefon megléte.

Előírás továbbá a fedezetként bevitt ingatlan – mely némelykor a megvételre választott ingatlan is lehet – elhelyezkedése és telekkönyvi státuszának összhangja is.

A bankok esetében a következő kikötések szerepelnek, a CIB Banknál néhány esetben azt is meghatározzák, hogy a fedezetül felajánlott ingatlan (ok) értéke érje el a 3,5 millió forintot.

Az OTP banknál a lakás – előtakarékossággal rendelkező ügyfelek kedvezményekben részesülnek, van olyan amikor nem kell jövedelemigazolást benyújtani, mellette a fedezet előírt mértékének megállapításánál alkalmazott szorzó nagysága is változhat.

Az ötéves kamatperiódussal nyújtott Raiffeisen-kölcsön esetében a minimálbér mellé legkevesebb tizenkét hónapos munkaviszonyt és plusz minimum két hónapos lakossági forintbankszámla múltat kérnek.

Az Erste Bank azt is előírja, hogy a munkabér a nála levő bankszámlára érkezzen. Nulla százalékos önerővel igénybe vehető hitele felvétele előtt, a Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján számítják ki, hogy az igénylő jövedelme biztosítja – e az emelkedő törlesztő részletek pontos és maradéktalan kifizetését.

Top