You are here
Home > Lakberendezés >

Stílusos otthoni fények, függő lámpa segítségével

függőlámpák

Komfortos élettér

A komfortos lakóterek egyik alapvető jellemzője a megfelelő mennyiségű fény. Ennek természetes formái mellett érdemes gondolni a mesterséges verziókra is. A különböző függeszték lámpák segítségével gyakorlatilag minden helyiség stílusossá és hangulatossá varázsolható.

A lakások és házak életterei a benne élők számára a komfortos és megnyugtató otthont jelentik. A hangulatos lakókörnyezetnek sok ismérve van, melyek közül néhány objektív, de számos szubjektív szempont is jelen lehet. Azonban, ha a szobák hangulatáról és a benne élők komfortérzetéről van szó, az egyezményesen elmondható, hogy a fényeknek óriási szerepük van az összkép szempontjából. Legyen az természetes vagy akár mesterséges.

A természetes fény esetén a megoldást értelemszerűen a különböző üvegfelületek, ablakok és ajtók jelentik. A napfény beeresztése a szobákba nem csak esztétikai, de akár energetikai szempontból is indokolt lehet. Sötétedés után azonban ugyanúgy szükség van a komfortos környezetre, ez esetben pedig a különféle mesterséges fényforrások, lámpák jelenthetik a megoldást. A piacon számos különböző lámpatípus érhető el, a választás szabadsága pedig mindenki számára adott. Egy függő lámpa azonban meglehetősen univerzális megoldásnak tekinthető.

lámpák

Stílusos fényforrások

A szobákban elhelyezett lámpák amellett, hogy megfelelő mennyiségű, szabályozható fénnyel látják el a tereket, egyben esztétikai funkciót is betölthetnek. Természetesen a fénnyel való játék is végtelen lehetőségeket tartogat, de a lámpatesteket és izzókat is érdemes külön dekorációs elemként is értelmezni. Egy függeszték lámpa esetén ez ugyanúgy igaz, hiszen azok már megjelenésükkel is rengeteget képesek hozzáadni egy helyiség összképéhez. A belőlük áradó fény pedig ennél is többre képes.

A függő lámpa, mint alaptípus sokak számára ismert, hiszen számos helyen találkozhatunk ezekkel a modellekkel. Népszerűségük természetesen nem véletlen, hiszen egy univerzálisan alkalmazható, minden helyiségben jól szuperáló típusról van szó. A függő lámpa megjelenésében és teljesítményében is sok különböző lehetőséget rejt. Ennek megfelelően a konyhától a hálószobáig mindenütt bátran felszerelhető, hiszen mind a fényforrás minősége, mind az esztétikum szempontjából kifogástalan opció.

Függesztett előnyök

Egy függő lámpa szerepe értelemszerűen a helyiségek bevilágítása, illetve a már említett esztétikum. Az, hogy ezeket az eszközöket milyen formációban szerelik fel, már abszolút a vásárlókra van bízva. A függeszték lámpák nagy előnye, hogy elrendezésük és mennyiségük is könnyedén variálható. Pultok, étkezőasztalok fölött például nem ritka, hogy egymás mellett több függő lámpa kerül elhelyezésre, ezzel stílusos és nem utolsó sorban kellőképpen fényes opciót garantálva. Adott esetben persze egy-egy függesztett fényforrás is elegendő lehet.

A függeszték lámpák másik nagy előnyét a nevükből is kitalálhatjuk. A mennyezetről lelógatott fényforrások ugyanis a kábelhossztól függően egészen nagy belmagassággal rendelkező helyiségekben is megállják a helyüket. Egy függő lámpa magassága sok esetben variálható, egyes modellek esetén a felszerelés után is egy mozdulattal módosítható. Így tehát rugalmas megoldást biztosít több helyiségben is, ahol adott esetben szükség lehet bizonyos paraméterek állítására.

Top