You are here
Home > Lakáshitel >

Lakáshitel jövedelemigazolás nélkül

Metrodom Őrmező

Az elmúlt időszakban a hitelbírálat feltételeit alaposan megszigorították a bankok.

Az itt ismertetett hitelkonstrukciók esetén nincsen szükség a jövedelmet igazolni.

Ennél a hiteltípusnál az ingatlan szolgál fedezetül. Ugyanakkor a pénzintézet más speciális feltételeket írhat elő.

Bekérheti a bank az elmúlt 3 hónap közüzemi számláit, és nyilatkozni kell a jövedelemről, viszont nincs szükség egyéb dokumentumokkal a jövedelmet alátámasztani (pl. bankszámla, Apeh jövedelemigazolás).

Ebből is az derül ki, hogy felületesen azért vizsgálja a bank a jövedelmet. A hitelfelvevő számára is fontos, hogy figyelmesen járjon el a kölcsön felvételnél, mivel a jelzáloghitelnél is nagyon fontos, hogy a törlesztéshez meglegyen a megfelelő forrás.

Lakásvásárlási hitelt lehet igényelni használt vagy új lakás vásárlására. Általában ehhez 25% önerő szükséges, de pótfedezet bevonásakor az ingatlan értékének akár 100%-a is felvehető hitelként.

Önerőnek tekinthető a Lakástakarék-pénztári megtakarítás, munkáltatói által nyújtott kedvezményes kölcsön, önkormányzati kölcsön, önkormányzati támogatás és a szocpol.

Az adósminősítés több formában létezik, a jövedelem alapúnál a jövedelmet veszik figyelembe, a fedezet alapúnál nincs szükség jövedelmet igazolni, de ekkor az ingatlan értékéhez viszonyítva csak kisebb hitelösszeg igényelhető.

A hiteligénylés feltételei között szerepel a minimum 18 éves életkor, a minimum 3 hónapos folyamatos, határozatlan idejű munkaviszony a jelenlegi munkahelyen, az egyéni vállalkozók, vagy a társas vállalkozások tulajdonosainál minimum 1 lezárt üzleti év.

Top