You are here
Home > Lakáshitel >

Legjobb lakáshitel

gil_trade

A legjobb lakáshitel kiválasztásakor néhány szempontot figyelembe kell venni. A hitelt felvevő számára leginkább a törlesztő részlet a legfontosabb tényező.

A törlesztő részlet összege igazából nagyon fontos, hiszen lényeges, hogy az mellett a hiteltípus mellett döntsön az igénylő, melynek szerződésben foglalt teljesítése gond nélkül teljesíthető számára. A szerződésben foglaltak be nem tartása könnyen a megszerzett ingatlan elvesztéséhez vezethet.

Ma Magyarországon a hatályos törvények alapján csak forint alapon lehet lakáshitelt igényelni.

A tervezett hitel esetében a devizanem és a tájékoztatásban szereplő törlesztő részletek mellet a THM (Teljes Hiteldíj Mutató) mértéke is megjelenik. Ez is segítséget nyújt abban, hogy látható legyen az hogy, melyik a legjobb lakáshitel.

A járulékos költségek szerepe nagyon fontosak a legjobb lakáshitel megtalálásakor. Ezek a költségek nagy mértékben csökkenthetők, ha a díjelengedési akciót kihasználva igényel lakáshitelt. Mielőtt döntés születne a hitelkamatnak is érdemes utána nézni. A kezdeti költségek alacsonyabb volta miatt nem biztos, hogy a magasabb kamatozású hitelt érdemes választani.

A legjobb lakáshitelek között vannak az állami kamattámogatással elérhető kölcsönök. Ezeknél a hiteleknél az alacsony kamatszintet az állam biztosítja a futamidő első húsz évében. Államilag támogatott lakáshitelnél nem lehet egy konkrét kamatlábról beszélni, mivel a kamattámogatás, ezen belül az aktuális kamat mértékét a családban eltartott gyermekek száma határozza meg.

Top