You are here

Lakásfelújítás: Az otthonfelújítási támogatással a kert is megújítható

Az Otthonfelújítási támogatás a lakosság körében igen népszerű, azonban a közelmúltban végzett felmérés azt mutatja, hogy sokan, 80-%-uk nem tudott arról, hogy kerti kültéri felújításokra is igénybe vehető, például kerítés építésére, térkövezésre, vagy gépkocsi beálló építésére.

A kert manapság a második otthonunkká lépett elő, egyre több időt töltünk el a kültérben. Az időtartammal arányosan a kinti komfortérzet iránti elvárás is emelkedett, a gyártók egyre izgalmasabb megoldásokkal rukkolnak elő. Az igények változásával a trendek is átalakultak, míg a beltérben hódít a minimál stílus a kívül egyre több organikus elemet figyelhetünk meg.

gabion kerítés

A felújítási támogatás- a megfelelő feltételek megléte esetén számos eddig tervezett munkára nyújt lehetőséget. Addig, amíg tereprendezésre nem, kerítés építésre, térkő burkolatra, vagy akár gépkocsi beálló építésére is fordítható- a megfelelő feltételek megléte esetén, és a támogatás által meghatározott feltételekkel.

Az otthonosság nemcsak a kertekben, teraszokon figyelhető meg, hanem az utcáról jól látható, hogy a falatnyi erkélyeket is komfortos kényelmes bútorokkal rendezik be, és zöldítik akár egzotikus növényekkel.

Manapság egyre divatosabb a kerti sütögető építés is, amely gyakran az épített konyha része, de akár különálló grillezőt is építhetünk. Ilyenkor elegendő mellette olyan felületet kialakítani, amelyre kényelmesen pakolhatunk. A külső grillező helyszíne is barátságossá tehető, néhány könnyen mozgatható kerti ülőbútor, vagy pad segítségével. Ha gyakori a vendégsereg a sütögetésre, akkor érdemes alaposan megtervezni: hagyományos nyársaláshoz, körbeülős piknikhez alacsony, zárt peremű kialakítás javasolt, ugyanakkor álló grillezőnél inkább az egyik oldalon nyitott változat lesz a praktikus, amelyet esetleg külön tárolókkal is beépíthetünk.

Top