You are here

Munkaállvány a ház körül

munkaállvány

Biztonság mindenek felett

A biztonság nem csupán szakmunkák, de a ház körüli feladatok végzése közben is fontos. Kiemelten igaz ez, ha már maga a hely is potenciálisan veszélyes, például egy magaslat. A megfelelő eszközök beszerzésével könnyedén elhárítható a probléma.

A munkavédelmi és biztonsági előírások minden munkahely sajátjai. Lényegében még egy egyszerű irodai munkához is kötődnek bizonyos szabályozások. A helyzet persze közel sem ugyanaz, mint például egy szakmunka, vagy termelési, üzemi feladatvégzés esetén. Minél több potenciális veszélyforrással rendelkezik egy munkakör, vagy munkaterület, annál több és szigorúbb szabálynak kell megfelelni.

A biztonságos munkavégzést az előírások betartása mellett különféle eszközökkel is segíthetjük. A szerszámok és berendezések tudatos kezelése egy dolog, de legalább ugyanilyen fontos azok minősége és megbízhatósága. Ha magaslati munkáról van szó, egy állványzat jelentheti a biztonság és egyben a feladat elvégzésének alapját. Egy ilyen eszköz azonban nem csak szakmunkák esetén, hanem például a ház körüli munkák során is jól jöhet. A munkaállvány Állványbázis által kínált palettája erre is gondol.

Munkavédelem a ház körül

A ház körüli munkákról nem feltétlenül mondható el, hogy mindennaposak, ám szezonálisan sok elvégzendő feladat merül fel. Ezek kivitelezéséhez pedig sokszor kénytelenek vagyunk magasabbra mászni, melyet legalább egy létrával, de sokkal inkább egy munkaállvány bevetésével illik megtámogatni. A különféle maszek megoldásoknak persze se vége se hossza, a rozoga székektől a különféle ránézésre sem biztonságos felépítményekig.

munkaállvány

A magasság azonban a ház körüli munkák során sem játék, így biztonsági szempontból fontos, hogy megfelelően stabil alapokkal rendelkezzünk. Egy munkaállvány éppen ezt képes elhozni akár egy háztartásba is. Ez alatt nem kell semmilyen óriási felépítményre, vagy az építkezéseken látott állványrendszerekre gondolni. A háztartásokba szánt munkaállvány kompakt, mégis biztonságos megoldást kínál.

Egyszerűen fellelhető opciók

A ház körül alkalmazható munkaállvány relevanciáját mi sem mutatja jobban annál, hogy a forgalmazók kínálatában ezek az eszközök külön kategóriát kaptak. A félprofi és profi munkaállványok mellett ugyanis hobbi célra gyártott verziók és szép számban érhetők el. A minőség minden esetben magas, hiszen az eszközök által garantált biztonság is ehhez kötődik. Emellett pedig a mobilitás is garantált, mely sokaknál legalább ennyire fontos szempont.

A jellemzően alumíniumból készült munkaállványok egyszerűen, nagyobb erőfeszítés nélkül mozgathatók, így mindig oda helyezhetők, ahol épp szükség van rájuk. Moduláris felépítésükből adódóan a tárolásuk sem probléma, így tényleg csak akkor vannak szem előtt, ha be kell vetni őket. Egy háztartási munkaállvány által kínált munkamagasság a legtöbb ilyen jellegű feladathoz elegendő, így az eszköz beszerzésével kényelmesebben és egyszerűbben végezhetők el a ház körüli kisebb-nagyobb feladatok egyaránt.

Top