You are here

Rejtett költségek a lakásfelújítás alatt. Mire figyeljünk?

lakásfelújítás

Minden lakásfelújítás szép reményekkel indul. Aztán a folyamat megkezdését követő néhány napban fájdalmasan utolér mindenkit a valóság. A munka jóval több, mint gondoltuk, ráadásul nem elég, hogy késik az átadás, de olyan plusz költségek is felmerülnek, amivel eddig nem számoltunk a tervezett költségvetésben. Annak érdekében, hogy felkészülten álljunk neki, és ne érjenek nem várt meglepetések, érdemes néhány dolgot figyelembe venni.

Sitt szállítás

Amikor belekezdünk a felújításba már a szép új otthonunk képe lebeg a szemünk előtt, és sokszor nem gondolunk arra, hogy a régi lebontott szemetet bizony nem dobhatjuk csak úgy a kukába. A sittet el kell onnan szállítani, ráadásul minél hamarabb, annak érdekében, hogy tovább haladhasson a munka. A sitt szállítás tipikusan olyan munka, amit hajlamosak vagyunk kihagyni a tervezésből, és amikor már ott tart a folyamat, hogy útban van, pánikolva próbálunk találni valamilyen megoldást.
Azért, hogy Te már okosabban tervezz, mindenképp számolj ezzel a plusz munkával.
A Lukács Generál egy olyan több éves tapasztalattal rendelkező vállalkozás, akik nem csak a teljes folyamatot, de a részmunkákat is megbízhatóan elvállalják. A sitt szállítás esetében gondoskodnak a bezsákolásról, és a szállítás utáni takarításról is, nem csak a lakásban, de a lépcsőházban egyaránt.

Ráadásul, ha Budapesten belül van rá szükség, akkor különösen macerás az egész folyamat. Ha viszont szakértő segítséget veszünk igénybe, akkor minden részletét elvégzik. A konténer rendelésétől kezdve, a terület foglalásig, mindent megcsinálnak.

Takarítás a felújítás alatt

Minden a helyén van, a szakemberek elmentek, boldogan vennénk át a lakást, de akkor szembesülünk azzal, hogy a felújítás alatt keletkezett rettentő mennyiségű szennyeződés eltüntetése még ránk vár. Ilyen helyzetek elkerülése végett érdemes már előtte gondolni erre, és szakértő segítséget kérni, ilyen téren is. Ez nem csak azért fontos, mert ezzel sok időt tudunk spórolni, de bizonyos esetekben szükségünk lehet a szakemberek hozzáértésére is. Például a mázolás, vagy fugázás után nagyon nehéz úgy eltávolítani az odaszáradt szennyeződést, hogy közben ne sértsük meg a felületet és ne tegyünk kárt a már elvégzett munkában.

Top