You are here
Home > Lakberendezés >

Furcsa alakú fürdők berendezése

fürdőszoba

Kisméretű, törött vagy íves vonalvezetésű fürdők berendezése.

Sokszor a tervezők vagy a lakásalakítók nem gondolkodnak funkcionálisan, hiszen csak a lakástér felosztásának lehetőségeit oldják meg. Lakásfelújítás és lakberendezés során sokszor nincs lehetőség a helyiség igény szerinti átalakítására, mivel a falbontási lehetőségek sokszor csak nagyon drágán, vagy egyáltalán nem megoldhatóak.

Ha valamilyen oknál fogva nem engedhetjük meg magunknak, hogy egy egyedibb alakú fürdőt átalakítsunk, érdemes átgondolni, mit is tudnánk kihozni a jelenlegi állapotából. Manapság rengeteg formatervezett rendszert lehet kapni, szinte mindenhová, minden formához lehet találni valamilyen szaniter-berendezést. A kis fürdőszobák nagy hibája szokott lenni az ajtók nyílásának rossz megoldása.

Kis előterekben és helyiségekben ajánlottabb a kétszárnyú ajtók vagy a tolóajtók alkalmazása, melyekkel nem kevés mozgásteret spórolhatunk meg. Ezzel megoldhatjuk a kétirányú közlekedést is, azaz nem kell egymást kerülgetnünk minden egyes kézmosás után. A tolóajtók esetében szintén csak a fantáziánk szabhat határt, hiszen léteznek falba rejtett, helyet egyáltalán nem foglaló megoldások is.

Top