You are here

Hasznos eszközök, és kütyük, amelyre minden lakásfelújítónak szüksége van

lakásfelújítás

Ha valaki lakásfelújításra szánja el magát, érdemes körül nézni, hogy milyen alapvető szerszámok és eszközök szükségesek feltétlenül. Ma már az okoseszközök világát éljük, így nem meglepő, ha a nélkülözhetetlen hobbiszerszámok mellett néhány eszköz vásárlására is bíztatnak. Nemcsak a nők szeretnek a különböző boltok kínálatától elcsábulni, a lakásfelújító hobbiszakik is kedvelik a különböző barkácsboltok árubőségét. Azonban mielőtt bárki elcsábulna a különféle okos műszerektől, nem árt tisztában lenni, hogy egyes alacsony árkategóriájú termékek a szakemberek szerint „játékszerek”, vásárlásuk puszta pénzkidobás.

Nemcsak házfelújításhoz, de a ház körül felmerülő karbantartási munkálatokhoz, javításokhoz különböző szerszámokra van szükség. Manapság már könnyű hozzájutni márkás minőségi termékekhez, de olcsóbb árkategóriájú, megfelelő minőségű termékek is elérhetők. Vásárlás előtt mérlegeljük, hogy milyen gyakran vesszük kézbe ezeket az eszközöket – mennyit érdemes rá befektetni – és azt is, melyek a nélkülözhetetlen darabok, amelyekre minden barkácsolónak szüksége lehet.

Akkumulátoros csavarbehajtó

Az egyik legfontosabb alapvető szerszám, amelyre minden otthonban szükség van, és a jövőben is szükség lehet. Érdemes olyan típust választani, amelynek ára 15 ezer forintnál kezdődik, és kétfokozatú: alkalmas csavarbehajtásra, és akár falfúrásra is.

Fúrószárak

A különböző anyagokhoz: fémhez, fához, falhoz különböző típusú fúrószárakra is szükség van, ez bőségesen rendelkezésre áll a barkácsüzletekben.

BIT készlet

Különösen fontos a csavarbehajtó fejek használata (BIT készlet) a különböző csavarokhoz.

Tiplik

Ugyanolyan nélkülözhetetlen a megfelelő minőségű és méretű fali tipli használata.

Vízmérték

A háztartásokban egy 60 cm-es vízmérték elegendő, de nem szükséges.

További fontos és ajánlott eszközök, szerszámok

  • Kis és nagy kézi csavarhúzó
  • Kombináltfogó
  • Fejlámpa
  • Szemüveg

Sok munkánál csak az a probléma, hogy nem látunk élesen és rosszul van megvilágítva. A precíz munkához használjunk akár egyszerű, boltban is kapható munkaszemüveget.

Kiegészítő műszerek, amelyek bizonyos árkategória alatt nélkülözhetők

Ma már számtalan mérőműszer kapható: lézeres távolságmérő, digitális lézeres távolságmérő, ultrahangos mélységmérő, stb. Ezek az eszközök azonban nem megbízhatóak, használatuk felesleges. Ugyanis az olcsóbb árkategóriájú (körülbelül 40 ezer forint alatti termékeknél )az eredmények közel sem pontosak, ezért a munkafázis nem végezhető el biztonsággal.

Jó tanács: Ha azt szeretnénk, hogy ne fúrjunk el vezetéket vagy csövet, fúrjunk lassan óvatosan, fél centinként bevilágítva a lyukba.

Top