You are here
Home > Fürdőszoba >

Fürdőszoba felújítás: Örök probléma, hogy a kádat vagy zuhanyt válasszunk

kád

A fürdőszobák építésénél illetve felújításánál gyakori kérdésként merül fel, hogy zuhanyt, vagy kádat válasszunk, esetleg mindkettőt szeretnénk. A kis alapterületű fürdőszobáknál sajnos szóba sem jöhet mindkettő, viszont jó hír, hogy már kombinált megoldások is rendelkezésre állnak. Számos, modern kialakítás lehetővé teszi, hogy ebben ne kelljen kompromisszumot kötnünk.

Sokak számára a kihagyhatatlan szertartások közé tartozik egy jó kád vízben elnyúlni és akár hosszasan időzni, addig mások kifejezetten zuhanyozás pártiak.

Természetesen víztakarékossági szempontból, zuhanyozással számottevő vízmennyiséget takaríthatunk meg, ezért inkább a család élethelyzetéhez igazodva érdemes mérlegelni. Különösen a gyermekes családok esetében jó, hogy léteznek már köztes megoldások is.

kád

Megoldás a gyerekek és az idősebb generáció számára

A normál méretű kádba való biztonságos ki-be jutás természetesen a megfelelő magasságú felnőttek és a jó karban lévő idősebbek számára nem okoz gondot, de a gyerek és gyenge fizikumú időseknek már közel sem egyszerű.

Jó hír a fürdés szerelmeseinek, hogy alacsony belépő szinttel rendelkező kádak is megtalálhatók már a piacon. A biztonság mellett az is fontos, hogy kimondottan víztakarékosan „üzemeltethetők”.

Kabin és kád egyben

Léteznek olyan kádak, amelyeket zuhanyozásra is használhatunk, és a kádfürdőzésről sem kell lemondanunk. A speciális kiszélesítésű, és paravánnal ellátott kád biztosítja a kényelmes zuhanyozás lehetőségét anélkül, hogy az egész helyiség vízben állna.

A zuhanyfüggönnyel szemben jóval esztétikusabb, és könnyebben tisztán tartható, takarítható. A kád és zuhany kombináció így nemcsak praktikus, de kifejezetten biztonságos a kisgyermekes családoknak, ráadásul az időseknek az alacsony belépés mellett egy kapaszkodó is a segítségére lehet.

Top