You are here

Térburkolás-térkő lerakás

Térburkolás-térkő lerakás

Otthonunk külső területeinek legesztétikusabb burkolási módja a térkövezés. A betonozás mára vesztett korábbi népszerűségéből, és a jóval több fantáziát igénylő térkővel történő talajfedés vált egyre elterjedtebbé. Köszönhető ez igényes kinézetének és egyénileg kialakítható mintázatának. Mindemellett a megfelelő térkő típus beszerzése után akár magunk is elvégezhetjük a feladatot.

Kétségtelenül sokkal esztétikusabban és otthonosabban néz ki a sziklakert és a konyhakert közt kanyargó kecses, térkövekkel burkolt útszakasz. Anyagából adódóan a térkő kitűnően alkalmas autóbehajtók borítására is, valamint akkor is, ha csupán a falak melletti vékony peremsávot kívánjuk lefedni. Ez utóbbi azért is hasznos, mert megakadályozza a falak átvizesedését csapadékos körülmények közt.

Házilagos térkövezés alkalmával sokan elkövetik azt a hibát, hogy nem hagynak elég helyet a térkövek közt a fuga számára. Pedig a fugázást nem véletlenül találták ki, hiszen a fuga a térkövek közti egyenetlenségeket és súlyelosztást kívánja tökéletesíteni. Éppen ezért a minőségi térkövek szélén vékony perem húzódik, mely nem feltétlen a fuga szélességének felel meg, de házilagos térkövezés esetében nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy ne feledkezzünk meg ügyelni a térkövek közti rések meghagyásáról.

A térkövek fajtáit szemügyre véve több típussal találkozhatunk a kereskedésekben. A klasszikus, hasáb formájúak valószínűleg évtizedek múltán sem veszítenek majd klasszikus megjelenésükből, ezért is minősülnek a legkeresettebbeknek. Hasonlóan kedveltek a gyeprácskövek, melyek alkalmasak füvesítésre, s így biztosítják a csúszásmentes közlekedést és a kert zöldjébe való tökéletes illeszkedést

Top