You are here

Lakásfelújítás új textíliákkal

Lakásfelújítás új textíliákkal

Otthonunk újjá varázsolásának talán legegyszerűbb módja, ha a lakásban használt textíliákat lecseréljük. Igaz, az ingatlan minőségét ezzel nem javítjuk, vagy tartjuk karban, de ha nincs pénzünk tapétázásra, vagy a falak, burkolatok és bútorok cseréjére, a textíliák cseréjével akkor is bámulatos hatást érhetünk el.

Szinte hihetetlen, milyen más hangulatot kölcsönöz otthonunknak a függönyök, a sötétítők, az ágytakarók, és a párnák megjelenésének változása. Ha egyébként nem használunk sötétítőfüggönyt, akkor is érdemes feltenni egyet, hiszen olyan melegséget varázsol a szobába, melyet a redőny, vagy a reluxa nem képes pótolni.

Sokan azt állítják, személyiségünk néhány évente megújul, ezt a gondolkodásmódot érdemes lenne tehát közvetlen környezetünkre is értelmeznünk. A változatosság kétségkívül gyönyörködtet. Sajnos gyakran esünk abba a hibába, hogy a jól bevált színeket és anyagokat nem szívesen cseréljük valami merőben újra. De jobban belegondolva, veszítenivalónk gyakorlatilag nincsen. Érdemes belevágni az új dolgokba, hiszen lehet, hogy valami olyan stílust találunk lakásunk otthonosabbá tételére, amelyről talán nem is gondoltuk, hogy személyiségünknek megfelelő lehet.

Arra azonban a lakástextilek vásárlásánál és használatánál is ügyeljünk, hogy a kevesebb néha több. Kerüljük a túlzsúfoltságot, és a többféle irányzat keveredését lakástextilek tekintetében. Ha allergiára hajlamosak vagyunk, különösen körültekintően válasszuk meg azokat az anyagokat, melyek körülvesznek majd bennünket, hiszen otthonunkban található textilek első számú lakhelyei a házi poratkának, mely akár komoly allergiát is kiválthat.

Top