You are here

Szobafestés-mázolás

Szobafestés-mázolás

A lakásfelújítás egyik kulcsfontosságú mozzanata falaink újrafestése. Amennyiben nem vagyunk a tapétázás elkötelezett hívei, úgy a szivárvány minden színe közül választhatunk, milyen színben pompázzanak otthonunk helységei. Egy szobafestő brigád egy-két hét alatt minden probléma nélkül kifesti egész otthonunkat, ám sajnos meglehetősen borsos áron. Ha el kívánjuk kerülni, hogy pénztárcánk még a hónap vége előtt jó néhány tízezerrel vékonyabb legyen, akár mi magunk is belevághatunk lakásunk ilyen irányú felújításába.

A szakboltokban szinte fillérekért beszerezhetjük azokat a szerszámokat, melyeket kifejezetten azok számára alakítottak ki, akik saját kezűleg festenek-mázolnak. Ecsetek és festőhengerek közül azonban inkább középkategóriásat válasszunk, mert a legolcsóbb fajtáknál könnyen előfordulhat, hogy azok szőre hullik. Ez pedig semmiképp sem mutat majd jól a frissen festett falon.

Ha nem kívánunk létrával egyensúlyozni, vásároljunk festőhengert teleszkópos nyéllel, mellyel nem csupán falaink magasabban fekvő pontjait érjük el könnyedén, hanem a mennyezet átfestése sem jelent majd megoldhatatlan problémát.

A ma oly divatos színek használata során is fontos, hogy megfelelő alapozást végezzünk, hiszen csak így érhetjük el a kívánt ízléses és szép eredményt.

A szobafestési munkálatokhoz egyértelműen hozzátartozik ajtóink és ablakaink mázolása. Érdemes ezt a feladatot is beiktatni lakásfelújítás során, hiszen hiába makulátlan a fal, ha a lepattogzott, kopott festékréteg az ajtókon és ablakokon elrontja az összképet.

Top