You are here

Ilyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie egy bejárati ajtónak

beárati ajtó

A modern bejárati ajtók korunk építészeti trendjeinek megkerülhetetlen elemei, hiszen a lakóházak, üzlethelyiségek, irodák arculatának egyik leghangsúlyosabb részéről beszélünk. Tulajdonképpen az ajtóval találkozunk először, ha bemegyünk valahová, és nagyon jól tudjuk, hogy milyen fontos is az első benyomás. De mégis milyennek kell lennie egy bejárati ajtónak manapság, milyen elvárásoknak kell megfelelniük? Ezt a témát vesszük most górcső alá.

Változó elvárások, állandó minőség

Kétségtelen, hogy a modern bejárati ajtók felé rengeteg az elvárás. Napjainkban tendenciává vált, hogy az elsődleges szempontok közé bekerült a megjelenés, sőt sokan az ajtó többi tulajdonságát is ennek rendelik alá úgy, mint a szigetelőképességet, biztonságosságot, strapabíróságot stb. Ez nem feltétlen a legjobb megoldás, hiszen mit sem ér egy rendkívül stílusos, igényes megjelenésű bejárati ajtó, ha egyébként funkcióiban nem látja el azt, amire hívatott. Szerencsére ez a probléma könnyen kiküszöbölhető például a Realtherm által gyártott modern bejárati ajtók révén, melyek hatékonyan ötvöznek minden olyan tulajdonságot, melyek elvártak a XXI. században. Ha termékeik mellett dönt, nem kell mérlegelnie, hogy mely kritériumot helyezi előtérbe egy másik rovására.

Nincs szükség kompromisszumra

A modern bejárati ajtók kapcsán felmerült a megjelenés, mint elsődleges szempont. Mindenkinek más és más elképzelése van arról, hogy milyen nyílászárókat szeretne otthonába, hiszen rengeteg a variációs lehetőség a formákat, színeket, alapanyagokat, üvegezést stb. illetően. Ma már a legtöbb gyártó arra törekszik, hogy az ügyfelek egyedi elképzeléseit is meg tudják valósítani, ezért olyan ajtóprofilokkal állnak elő, melyek egyrészt rendkívül széles skálán mozognak a megjelenést illetően, másrészt könnyen alakíthatóak az igényeknek megfelelően.

Persze önmagában ez édeskevés volna. Az esztétikumra helyezett különös hangsúly nem zárja ki az egyéb kritériumokat, sőt! A modern bejárati ajtók remekül ötvözik az alapvető elvárásokat a megjelenéssel.

A bejárati ajtók rengeteg fizikai hatásnak vannak kitéve, melyek a folyamatos igénybevételből és az időjárás viszontagságaiból fakadnak. Nagyon fontos elvárás, hogy a megvásárolt ajtó hosszú éveken, évtizedeken keresztül szolgáljon hiba nélkül. Ez a kritérium tulajdonképpen kéz a kézben jár a biztonsággal is. A modern biztonsági ajtók zsenialitása abban rejlik, hogy úgy garantálnak kivételes védelmet, hogy közben megjelenésükkel mégis az eleganciát, a kecsességet sugallják.

A gyártók kifejezetten nagy hangsúlyt fektetnek a szigetelőképességre is. Egyrészt jogszabályi elvárásoknak is meg kell felelni ilyen téren, másrészt a környezetvédelem jegyében is nagyon fontos, hogy a gyártók tegyenek azért, hogy termékeikkel hozzájáruljanak az ökológiai lábnyomunk csökkentéséhez.

A Realthermet választva például minden épülettípushoz megtalálhatja azokat a gyártmányokat, melyek kombinálják a stílusos külsőt, a biztonságos szerkezetet, a lehető legjobb hő-, és hangszigetelő képességet, illetve a strapabíróságot, időtállóságot, hiszen világszinten is kiemelkedő gyártók profiljait kínálják.

Top