You are here
Home > Fürdőszoba >

Ajtót a zuhanykabinra

zuhanykabin ajtó

A zuhany alatt eltöltött idő minden esetben pihentető, frissítő hatású élmény, főleg ilyenkor nyáron, a rekkenő hőségben. A korszerű zuhanykabinok egyre sokoldalúbb funkcióikkal mára már szinte teljesen kiszorították a régi, egyszerű formájú, egyfunkciójú és műanyag függönyös típusokat.

A zuhany kiválasztását a fürdőszobai helyiség adottságai határozzák meg. Az egyik alaplehetőség, hogy kész zuhanykabint választunk, a másik, hogy két csempézett fal közé rejtjük el a zuhanytálcát, és az egészet egy ajtóval látjuk el. A teljes körbezártság a teljes kényelmet szolgálja, hiszen egy fürdés után ki szereti órákig törölgetni a kifolyt vizet.

Ennél jóval egyszerűbb és praktikusabb megoldás, ha megtaláljuk a legideálisabb kialakítást egy zuhanyajtóval együtt. A zuhanyzótér lehet nyitott vagy zárt, tágas vagy szűk alapterületű, sík, a padlóba süllyesztett vagy akár emelt küszöbbel ellátott is. A zuhanyajtó kiválasztása esetén legfontosabb szempont a megfelelő belépőszélesség kiválasztása. Mindig vessük össze igényeinket és lehetőségeinket és már meg is találtuk a pontos méretet.

zuhanykabin ajtók

A zuhanyajtók típusválasztékát megkülönböztethetjük az ajtó nyitása alapján is, ami szerint találkozhatunk egy-, két- vagy háromelemessel, harmonikaszerűen, vagy egymás mellé, esetleg oldalra csúsztathatóval is. Alak alapján megkülönböztetünk negyedkörívest, sarokbelépőst és sokszögűt is. Anyag alapján pedig találkozhatunk edzett üvegből, nehezen karcolható műanyagból, átlátszó, színezett vagy mintás felületűvel is.

A zuhanykabin és az ajtó kiválasztásakor mindig törekedjünk a praktikusságra, mert a felesleges megoldásokkal csak pazaroljuk a teret, a pénzt és sokkal többet kell majd takarítanunk is.

Top