You are here
Home > Szabadidő >

Szabadon álló kádak: Wellness érzés az otthonunk falain belül

szabadon álló kádak

A kényelmes stílusos otthon szerepe egyre inkább felértékelődött, és sokak számára alapvető igény, hogy a falakon beül is minőségi időt tölthessenek el, legyen szó a teraszon lévő kikapcsolódásról, vagy a fürdőszobában a wellness érzésről. Habár a szabadon álló kádak manapság igen divatosak, használati szempontból a fürdőzéssel kapcsolatos szokásainkat érdemes számba venni.

A külön álló kádak szerepe, és helye a mai lakástrendben

Ma már messze nem gondoljuk, hogy a fürdőkádat a fürdőszobába kellene elrejteni, hiszen egy formatervezett darab az otthon dísze lehet, legyen szó akár legyen szó egy bensőséges hangulatú hálószobáról, vagy akár a teraszról.

szabadon álló kádak

A külön álló kádak nem csak formatervezésük miatt különlegesek, kialakításuk és kiváló minőségük miatt az otthoni ellazulást és feltöltődést nyújtják, ráadásul egy központi helyre állítva az otthon eleganciáját is növelik.

A fürdőszobában

Ma már különböző stílusú kádak kaphatók, nem nehéz választani az otthon stílusához illő kádak közül. A legtöbb tehetős lakásban a múltban is álltak lábakon álló kádak, vagy fürdődézsák, maga a fürdés is az előkészületekkel együtt egy hosszadalmas rituálénak számított. A fürdőszobában elhelyezett kádak visszahozzák e letűnt kor nyugalmas kikapcsolódását, hiszen a habokban való elmerülés pontosan ellentéte a gyors zuhanyzás nyújtotta rutin tisztálkodásnak.

szabadon álló kádak

A hálószobában

A lakberendezés egyik új iránya, hogy míg a fürdőszobába egy átlagos tisztálkodásra alkalmas zuhanykabint állítanak, addig a hálószobába egy stílusos szabadon álló kádat helyeznek el. A spa élmény miatt ki sem kell mozdulni, hiszen saját lakóterületünkön belül kedves berendezési tárgyaink között lazíthatunk egy kimerítő nap végén.

Kinek ajánlható?

Habár az új szabadon álló kádak képesek új szintre emelni a kényelmes fürdőzés fogalmát, mielőtt belevágnánk érdemes megfontolni a fürdőzési szokásainkat.

szabadon álló kádak

Az sem mindegy ugyanis, ha egy sarokba húzódva élveznénk a kikapcsolódást, vagy egy nagyobb tér közepén esetleg a panorámában gyönyörködve. Általánosságban elmondható, hogy annak érdemes szabadon álló kádat választani, aki általában szereti a hosszú relaxáló fürdőzéseket – gyertyafényben, egy pohár borral a mindennapi luxus jegyében.

Top