You are here
Home > Ingatlan >

Szocpol

fürdőszoba

Szocpol – Vissza nem térítendő állami támogatás, a támogatásra való jogosultságát az állandó lakóhely szerinti jegyző igazolja.

A támogatások csak egy alkalommal lehet igénybe venni, hitel nélkül, önállóan is igényelhetőek, vásárlásnál önerőnek számít. Vásárlás esetén, 120 napon belül tartathat rá igényt.

A kedvezmény 10 évre a Magyar Állam javára jelzálogjog és annak biztosítására elidegenítési és terhelési tilalom kerül bejegyzésre Teljes SZOCPOL kedvezményt új lakás felépítésére, vagy új lakás vásárlására lehet fel venni. (első gyermek után: 900.000 Ft, második gyermek után:2.400.000 Ft, harmadik gyermek után:3.800.000 Ft, negyedik gyermek után:4.600.000 Ft, minden további gyermek után: + 200.000 Ft ) Fél SZOCPOL használt lakásra vagy minimum 50%-ban az építtető tulajdonában lévő lakás bővítésére igényelhető a teljes szocpol fele.

Új lakás vásárlásakor / építésekor, amennyiben kedvezményre jogosító feltételek fennállnak, a gyermektelen fiatal házaspár egy, illetőleg két születendő gyermek az egygyermekes fiatal házaspár további egy születendő gyermek vállalása esetén kérheti a kedvezmény kölcsönként történő megelőlegezését (Lakásépítési kedvezményt megelőlegező kölcsön).

A rendelet alkalmazásában fiatal házaspár, ha kölcsön- / adásvételi / szerződés megkötése időpontjában a házastársak egyike sem töltötte be 40 életévét.

Top