You are here
Home > Magazin >

Miben különbözik az ipari mosoda az otthoni mosástól?

Mi az ipari mosoda?

A mosás sok háziasszony rémálma, hiszen vannak olyan foltok, amelyek sose jönnek ki, gondoljunk csak az olajra vagy a vörösborra. Számtalan gél, kapszula, por vagy spray kapható a boltokban, amelyek áztatáshoz használva vagy a mosáshoz adagolva varázslatot ígérnek. A várva várt csoda végül mégsem történik meg, és ott állunk egy hatalmas folttal – főleg, ha munkaruháról van szó. Az ipari mosoda éppen erre a problémára nyújt hosszan tartó megoldást.

f36e71pzzr1spfc

Az otthoni mosás nagy előnye, hogy azonnal megbirkózhatunk a problémával, hátránya pedig ugyanez: magunkra vagyunk utalva. Sem a szaktudás, sem a rutin nem feltétlenül elég egy – egy olyan makacs folt eltávolításához, mint amilyen az olaj. Emellett az otthonra vásárolható háztartási mosógépek közel sem bírnak el olyan tömeget és nem is olyan hatékonyak, mint az ipari mosógépek. Általában ugyanis mindössze 5 kg ruha fér a mosódobba, amely elég kevés már egy család esetén is, így nem csoda, ha folyton dübörög a mosógép.

Az ipari mosoda professzionális mosógépekkel és szárítógépekkel működő mosoda. Olyan nagy teljesítményű gépek mosnak és szárítanak, amelyekkel a mosási idő is jelentősen csökken, mégis higiénikus és tiszta lesz minden. Ez annak köszönhető, hogy ezek a rendszerek hihetetlen erővel mosnak, amelyre a házi mosógépek nem képesek. Mindemellett pedig a higiéniát az extra textil-kímélő fertőtlenítőnek is köszönhetjük.

Kinek ajánlott az ipari mosoda használata?

Az igazi segítséget viszont a munkaruhák mosására kínálja az ipari mosoda. A munkaruhák mosása ugyanis háztartási mosógépben szinte lehetetlen, emellett a nehéz vegyvédelmi ruhák be sem férnek a mosódobba. Az ipari mosoda használata azoknak való leginkább, akik extra szennyeződéssel állnak szemben. Legyen szó vendéglátásról, vagy munkaruházat tisztításáról. Az ipari mosoda ugyanis képes arra, hogy nagyon nagy mennyiséget mosson ki egyszerre, egy mosógépben akár 70 kilogrammot is. Ezért a törölközőket, ágyneműket, terítőket, de akár a munkaruhákat is képes kimosni.

A legtöbb ipari mosoda alapvetően arra nyújt megoldást, hogy nagy kapacitású gépekben, költséghatékonyan moshassunk. Azoknak is ideális megoldás, akik nem szeretnek teregetni, de nincs otthon szárítógép. A szárítógép ugyanis rengeteg időt spórol, és még puhábbak is lesznek a ruhák.

cv52hsql3210e1h

Mit kínál az ipari mosoda?

Az ipari mosoda képes a vegyvédelmi ruhákat is megfelelően tisztára mosni. Ez azért különösen fontos, mert a különböző kemikáliák makacs foltot hagynak maguk után, miközben roncsolják is az anyagot. Ezért szükséges rendszeresen mosni a munkaruházatot, így elkerülve, hogy a bőrrel is érintkezzenek a kemikáliák, és hogy minél tovább maradhasson meg a ruhák jó kondíciója. Ha hosszú időn át szeretnénk hordani a munkaruházatot, akkor mindent szükséges megtenni ahhoz, hogy frissek és tiszták legyenek. Legyen szó a nehéziparról, vegyiparról, élelmiszeriparról vagy könnyűiparról, a tiszta és higiénikus munkaruházat elengedhetetlen. Az olyan területen pedig, mint a gyógyszeripar, ahol a tisztatér is kritikus pont, különösen fontos, hogy minden munkaruházat, köpeny megfeleljen a legszigorúbb előírásoknak is. Ehhez pedig mindenképp egy ipari mosoda felkeresését ajánljuk!

Top