You are here

Minőség mindenekfelett?!

Lakásfelújítás

Majdnem mindegy, hogy milyen típusú kötőelemről beszélünk, sőt ez a kijelentés az elektronikai eszközök széles spektrumára is igaz, a minőségi kialakítás, a megbízható gyártói háttér elengedhetetlen a sikerhez. Sokan hajlamosak beleesni abba a csapdába, hogy azt gondolják, ezek az elemek túlságosan aprócskák ahhoz, hogy a milyenségük sokat nyomjon a latba. Pedig sokat nyom! Ugyanis, ha a legkisebb részletek nem stimmelnek, ha az alapot adó kellékek nem optimálisak, akkor a rájuk vagy általuk felépített vár pillanatok alatt porba hullhat, összeomolhat.

Mit jelent a prémium ebben a kategóriában?

A csavar konkrét típusától függetlenül olyan kötőelem, aminek a minősége prioritást élvez. A silány, megbízhatatlan forrásból származó alternatíva egyetlen magára adó vállalat készletében sem foglalhat helyet. Ez nem presztízs kérdése elsősorban, bár az is kétségtelen tény, hogy a minőségi szemlélet nagyban formálja a cég fellépését, megnyilvánulásait. Viszont nemes egyszerűséggel gyakorlati okokból sem mindegy, hogy milyen alapokon nyugszik a szerelés. Azaz a vásárlás első lépése nem ott kezdődik, hogy konkrétan melyik az a fajta, ami aktuálisan hiányzik a személyes készletből, hanem az, hogy melyik az a forrás, ami megbízható, ami bizonyított és ami hitelességgel rendelkezik a piacon? Még jó, hogy ezekre a kérdésekre egységesen a tme.eu szolgál válaszként.

Az, hogy ki milyen jellemzőkkel megáldott anyagokkal dolgozik nem annak a függvénye, hogy ipari, szakértői vagy hobbi felhasználásról beszélünk, lévén a biztonságos munkakörnyezet megteremtése mindenkor alapvető fontosságú. S ehhez természetesen hozzátartozik az alkalmazott anyagok milyensége.

Melyek a legfontosabb kritériumok?

A vásárlás második fázisában, amikor már a forrás adott, akkor három tényező mentén érdemes elindulni. Az egyik, hogy egészen pontosan milyen típusú csavar a befutó? Melyek azok az előírások, szabványok, amik jelen esetben relevánsak és amikhez a beszerzést igazítani kell? Aztán ott van a kötőelem minősége, aminek a súlya, mint azt már fentebb kifejtettük jelentős. Végül nyilván a méret is lényeges adat. A saccolás, a körülbelüli megállapítás ezen a területen nem játszik, még akkor sem, ha történetesen otthoni barkácsolásról van szó. A siker egyik titka, ami egyébként nem is olyan nagy rejtély, a precizitás. Ugyan olykor fárasztónak tűnhet ez a koncentrált hozzáállás, de megéri így melléállni a feladatoknak, lévén a befektetett energia sokszorosan megtérülhet.

Mit jelent a minőség?

Még alaposabban körbejárjuk ezt a kérdést, mert a minőség jelen esetben nem pusztán egy, a hétköznapokban jelzőként használt szó, hanem annál sokkal több. A csavar kiválasztása során ez a kifejezés jelöli egyrészt a felhasznált alapanyag milyenségét, másrészt a felületkezelés módját.

A műanyag, a réz, az alumínium és az acél a négy leggyakoribb alapanyag, ami közül célszerű a rögzítendő alapanyag anyagától függően választani. A fa és a gipszkarton variációk általában hobbi célból kerülnek a figyelem célkeresztjébe. A fém kötőelemeknél a keménység és a szakító szilárdság az a két jellemző, ami külön figyelmet érdemel.

TME – elektronikus alkatrészek globális forgalmazója

A TME elektronikus alkatrészek, elektrotechnikai alkatrészek, műhelyberendezések és ipari automatizálás nemzetközi forgalmazója. Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezünk, folyamatosan növekszünk és új piacokra lépünk be. Jelenleg 11 leányvállalatunk van, többek között az Egyesült Királyságban, Németországban, az Egyesült Államokban és Kínában, és továbbiak nyitását tervezzük. Több mint 1200 alkalmazottunk van, és szállítmányaink a világ több mint 150 országába jutnak el. Globális hatókörünk ellenére családi vállalkozás maradunk. Hiszünk abban, hogy a pozitív munkahelyi légkör és az egyes alkalmazottak egyéni megközelítése lehetővé teszi számunkra a legjobb eredmények elérését.

Top