You are here
Home > Medence >

Medence fólia

A medencék fóliázása mára igen elterjedt és bevált burkolási forma, ami nemcsak a színvilágával de a különböző mintáival is nagyon nagy sikert aratott a medencetulajdonosoknál. A medencék fólia burkolata szebb és komfortosabb az elavultabb, drágább és hagyományos csempeburkolatnál. Ami még mellette szól, hogy tisztítása és javítása is könnyebb és gyorsabb, tehát még költségkímélőbb és gazdaságosabb is.

Hazánkban egyre gyakoribbak a fólia burkolatú medencék. Ezeknél a típusoknál a medence belső felületén PVC alapanyagú, UV stabilizált fóliaburkolat lett elhelyezve, ez teszi biztonságossá a vízzárást, valamint a felület megjelenését is. Mivel a vékonyabb fóliák jobban nyúlnak, ezért a medence méreténél kisebbre készítik, a medencébe való elhelyezése után a víz súlya húzza a felületekhez és így kisimítja a fóliát.

A fólia és a beton találkozásához nem rothadó szigetelőanyag elhelyezésére van szükség. A vékonyabb fóliáknál előfordulhat gyűrődés, ez ront a medence megjelenésén. A vastagabb fólia kedvezőbb, mivel a közepén textilbetét található, ez biztosítja a fólia formatartását.

A fólia burkolatú medencék igen nagy előnye, hogy biztonságos a vízzáróssága a medencének. Sokak által alkalmazott szerkezet építési módszer, hogy az oldalfalak zsalukőből kerülnek megépítésre, ennél a módszernél a pontos, házilagos kivitelezés is biztonságos íves felületek képzését teszik lehetővé. Arra vigyázni kell, hogy a fólia könnyen sérülhet és évek során elszíneződik, illetve a fólia 10-15 év múltával cserére szorul az elöregedés miatt, ezt azonban a medencét körülvevő burkolat megbontásával lehet elvégezni.

Top