You are here
Home > Medence >

Medence szűrő házilag

medence szűrő

A vízszűrés feladatai között nagy szerepe van a medence vízének megtisztításának, a nem kívánatos szennyeződések eltávolításának és, a szűrés által a lebegőanyag- és szerves anyagok oly mértékben legyenek csökkentve, hogy a medence használata során annak frissítő hatása maximálisan élvezhető legyen.

A szűrésnek két fázisa létezik, az egyik az előszűrést, a második a szűrőberendezés általi szűrés. Előszűréskor a víz felületén látható nagyobb uszadékok kerülnek eltávolításra. Ezek a munkálatokat nem igényelnek semmilyen szakértelmet, bárki eltudja végezni akár házilag is. A medence szűréskor a második fázisban az 1 mm-nél kisebb lebegőanyagok és egyéb méretű szennyeződések eltávolítása történik.

A szűrés minősége nagyban függ a szűrőanyagtól. A legtöbb esetben használt, a természetben is tapasztalható szűrőanyag a kvarchomok alkalmazása. Az uszodatechnikai kvarchomok szűrők zárt, hengeres műanyag illetve rozsdamentes acél tartályok, ezek kb. félig kvarchomokkal lettek megtöltve. A tartályok elhelyezésére a medencék építésekor kerül sor, amely építés történhet akár házilag is. De alkalmazható a speciális papírbetét, műanyag szűrőbetét vagy a szivacsbetét.

A szűrőréteg igen vékony csupán 0,5-2,0 mm vastagságú, merev anyag.

Top