You are here

Dolgozósarok kialakítása

dolgozósarok

A dolgozószoba, vagy legalábbis egy dolgozósarok minden lakásban elengedhetetlen. Akár saját hivatalos teendőinkről, akár az otthoni munkánkról, vagy a gyerekek leckéjének megírásáról van szó, jól jön egy olyan sarok, ahol nyugodtan tudunk koncentrálni.

Jelen cikkemben egy dolgozósarok ideális kialakításának néhány ötletét szeretném megosztani. A dolgozósarok leglényegesebb eleme maga az íróasztal. Kiválasztásakor érdemes a megfelelő funkcióra koncentrálni. Bírjon megfelelő tárolási lehetőségekkel és jó, ha van külön kihúzható hely a billentyűzetnek, vagy a laptopnak. A pakoláskor mindig az igényeket vegyük figyelembe, amennyiben sok tárolnivalónak akad, érdemes sokrekeszes változatot választanunk, akár megfelelő polcrendszerrel együtt, mert így a mindenhol végigfutó anyaghasználat sokkal elegánsabban hat. Amennyiben azonban csak napi levelezést folytatunk, és nincs sok elpakolnivalónk, jó lehet egy egyszerűbb, szellősebb hatású asztal is.

Pakoláskor mindig vegyük számba, mi az, amire mindig szükségünk lehet, mert azt érdemes kéznyújtásnyira helyeznünk magunkhoz, a ritkábban használtaknak viszont jó lehet egy távolabbi, vagy magasabban lévő hely is. Tároláskor nagyon lényeges a megfelelő rendszerezés is, mert egy szobában mégse legyen irodahangulat, ezért érdemes már az elején elejét venni az asztalon és az asztal körül tornyosuló papírhalmoknak. Az egyik legegyszerűbb megoldás, ha már a nyomtatásnál végiggondoljuk, lesz-e az adott dokumentumra papírformában szükségünk, mert így még a papírral és a nyomtatópatronnal is spórolhatunk.

Top