You are here

Lakásfelújítási támogatás: Frissítsük fel tavasszal a házunk homlokzatát!

Lakásfelújítási támogatás

A tavasz az egyik legideálisabb évszak a különböző régóta betervezett felújítási munkálatokra. A természet ébredésével sokan kapnak kedvet a kinti ténykedésre, és vannak olyan munkák, amelyek kevés energia és pénz ráfordítással látványos eredményt hoznak- ilyen például a homlokzatfrissítés.

A lakásfelújítás most különösen aktuális, hiszen a lakásfelújítási támogatás keretében a gyermeket nevelő családok jelentős összeghez juthatnak. Azoknak sem kell lemondani teljes mértékben az otthon csinosításáról, akik nem kedvezményezettjei a programnak, mert egyes munkákat komolyabb befektetés nélkül is el lehet végezni.

Homlokzatfrissítés tisztítószerrel

Családi házak esetében a homlokzatfrissítés viszonylag gyorsan megoldható, és igen látványos változást eredményez. Idővel az időjárás és az évek hatására minden homlokzat veszít korábbi színéből, pedig egy kellemesen megválasztott színnel az ingatlan összképe és javítható, ráadásul kitűnik a környezetéből. Nem kell rögtön ecsetet ragadni, mert közel sem biztos, hogy át kell festeni. Sokszor elegendő egy alapos tisztítás, amelyre környezetkímélő homlokzati tisztítószerek kaphatók. Ezek a vizes bázisú anyagok nemcsak a por és rozsdaelszíneződéseket, hanem a makacs szennyeződéseket is hatékonyan távolítják el. A megfelelő hígítású oldatot kefe segítségével kell felvinni a függőleges felületre, majd negyed órás hatóidőt követően alaposan át kell sikálni. Erős szennyeződés esetén érdemes többször is megismételni. Amennyiben az erős szennyeződés mechanikusan és tisztítószeres eljárással sem orvosolható, illetve új színre vágyunk, akkor érdemes a homlokzatfestésben gondolkodni.

Homlokzatfestés

A ház homlokzatának festését általában szakemberre bízzák. A tisztítással ellentétben jóval költségesebb, hiszen nem csak maga a festék, de a kivitelezői munka sem olcsó. A régi homlokzatoknál nem csak a vakolat elöregedése tapasztalható, de idővel a színében is változás következik be. A piacon számos alapanyag – előkezelő festékalapozó és feldolgozásra kész színes homlokzatfesték kapható, amellyel kiváló, és látványos eredmény érhető el.

Top