You are here
Home > Ingatlan >

Home staging: készítsük fel ingatlanunkat az eladásra!

home staging

Nyugat-Európában és Amerikában bevált módszerként alkalmazzák a home staginget. A home staging nem más, mint az ingatlan felkészítése az eladásra, mielőtt még bárkit beengednénk az ingatlanunkba (értékbecslő, potenciális vevők). Ez olyan, mint egy munkainterjú, sok múlhat azon, hogy milyen köntösben adjuk el az adott paramétereket.

Három alappillére van ennek a módszernek: a dekoráció, marketing és a pszichológia. A lényege a legjobb tulajdonságok kiemelése, illetve a negatívak elfedése. A vásárlók szemüvegén érdemes nézni az ingatlant, alakítsuk olyanra, amilyet Ő szeretne látni. Ennek megvalósításához hívjuk segítségül a józan észt és az objektivitást. A vásárlók 80 %-ának nincs képzelőereje, hogy meglássa az ingatlanba rejlő potenciát, valamint csupán 20% az, aki a rendetlenség mögé tud nézni.

Más országokban statisztikák bizonyítják, hogy az értékesítés sikeresebb ezzel a felkészítő módszerrel. Az ingatlanok árát átlagosan 7%-kal növelte meg a home staging, illetve e nélkül kétszer olyan hosszú volt az értékesítési idő. Ilyen módszer például a lakás megnövelése optikailag. A vásárlók azt az ingatlant kedvelik, amelyik nagyobbnak tűnik, hiszen minden ember többet szeretne a pénzéért.

Mutassuk be az életteret, a pakolási lehetőséget! Az érdeklődőt érdemes már megfogni az ajtónál azért, hogy később úgy haladjon tovább, hogy elképzeli magát az otthonában, illetve kevésbé figyeljen a negatívumokra. Az apró változásokat objektíven tegyük meg, a személyes ízlést, emlékeket szorítsuk háttérbe. Tegyünk rendet és takarítsunk ki alaposan, hogy a vevő el tudja képzelni saját bútorait a leendő otthonában!

Top