You are here
Home > Ingatlan >

Élet és lakhatás aktuális jellemzői Luxemburgban

Belair

Egy friss Eurostat tanulmány szerint a luxemburgi miniállam lakosságának túlnyomó része családi házban él.

A Nagyhercegség lakosságának több mint 60 százaléka egy illetve két családi házban él, állítja egy frissen megjelent tanulmány. A 2018-as számadatokat feldolgozó tanulmány a luxemburgi polgárok életkörülményeit vizsgálja. Az adatok szerint a lakosság körében a családi házak a legnépszerűbb lakóhelyek. A statisztikai intézet két kategória alapján rangsorolta az adatokat, családi házakra, és ikerházakra vonatkoztatta a vizsgálatot. A népesség 34,7 százaléka családi házban, 26,9 százaléka pedig ikerházban él, amely összességben 61,6 százalékot eredményez.

Ezzel szemben az egyéb apartmanok a lakosság 37,1 százalékát jelentik. Habár ez az arány az utóbbi években növekedésnek indult, de az elmúlt két év során alig haladta meg a 30 százalékot, amellyel Luxemburg továbbra is jócskán lemarad az európai átlagtól, amely 46 százalék.

A megjelent tanulmány nem ösztönözte különösképpen az olvasókat megjegyzések írására, viszont az megjegyzendő, hogy az olvasók szerint a luxemburgi tulajdonok egy része a környező, három határos ország területén vannak, amelyeket valószínűsíthetően a statisztika nem tartalmaz.

Kirchberg

22 ország területén indult el egy kezdeményezés a #youcarewecare Hashtag alatt, amely a Nagyhercegség területén is igen népszerű lett. A kezdeményezésben bárki, akinek nyaralója, vagy második otthona van, ingyenesen szállást biztosíthat köszönetképpen egészségügyi dolgozók számára két hét pihenésre.

Eddig 3000 ember csatlakozott a kezdeményezéshez, és 134 ingatlantulajdonos bocsájtotta rendelkezésre az ingatlanát összesen 168 hét időtartamra.

Közismert, hogy a miniállamban, különösen a fővárosban rendkívül magasak az ingatlan árak. A luxembourgi kereseti lehetőség miatt egyre többen érkeznek munkavállalási céllal külföldről, különösen a három határos állam területéről, így egyre nagyobb a kereslet mind az albérleti szobákra és lakásokra egyaránt. Az árak mértéke a bérlemények áraiban is megmutatkozik.

A Vaubanfort.lu albérletkereső weboldal segítségével egyszerűen kereshetőek a rövid, vagy hosszú távú igényeket kielégítő albérleti lakások és szobák. A portálon angol nyelven kereshetőek a legjobb ár-érték arányú ingatlanok.

Top