You are here
Home > Hírek >

Az egészséges fogak három ismérve

Egészséges fogakra vágysz? Ehhez időt és energiát kell befektetned, másképp gyorsan romlani kezdenek fogaid. A fogaink egészsége érdekében számos dolgot tehetünk, cikkünkben összeszedtünk három olyan tényezőt, amelyre azokon a napokon is figyelj, amikor nagyon elfoglalt vagy.

Hogyan maradhatnak egészségesek a fogaink? Több ezer ember teszi fel ezt a kérdést naponta és sokan szenvednek akár már középkorú felnőttként, hogy fogaik állapota kifogásolható és jelentős összegeket kell költeniük fogaik további megóvására, helyrehozatalára. A jó hír ebben az, hogy a hétköznapi ápolás segítségével lehetőség van arra, hogy fogaink egészségesek maradjanak. Íme három olyan dolog, amire érdemes akkor is figyelni, ha a napunk teljes káosz!

 #1: A torlódott, szabálytalanul álló fogak kezelése

Azt hitted a fogmosással kezdünk, igaz? Inkább egy olyan tényezőre szeretnénk felhívni a figyelmet, mint a fogszabályozás. A torlódott kusza fogak számos betegséget okozhatnak a szájban, amelynek a következménye a foghullás is lehet. Ne féljünk tehát fogszabályzó szakorvoshoz fordulni. Az olyan modern technológiákkal, mint az Invisalign fogszabályozás akár 7-8 hónap alatt már meg is oldódhat fogaink rendezése.

#2: Fogmosás

Na jó, a fogmosás természetesen nem hiányozhat a listából és emeljük ki, hogy az egyik legfontosabb dolog a szájápolásban. Legyünk igényesek, hogy milyen eszközöket használunk ehhez. Ne spóroljuk le a megfelelő és minőségi fogkefét, fogkrémet vagy éppen szájzuhanyt. Mindig kérjük ki fogorvosunk véleményét mielőtt bármilyen fogápolási terméket vásárolnánk. Ne felejtsük, fogmosásra mindenkinek szüksége van: lehetsz akár asztalos vagy éppen kutyatréner Budapesten.

#3: Folytonos látogatás fogorvosunknál

Még mindig meglepő számunkra, hogy az emberek nem mennek el évente 2 alkalommal fogorvoshoz kontroll vizsgálatra. Ha ezeket kihagyjuk egyetlen dolgot érünk el: fájdalmak közepette fizethetjük ki a kontroll vizsgálat többszörösét, mivel nem fedezték fel időben a problémát ezért már egy sokkal hosszadalmasabb és akár fájdalmasabb kezelésnek vethetjük magunkat alá. Mindig menjünk el kontrollra!

Top