You are here
Home > Medence >

Medence építése házilag

kerti medence építés házilag

Azok akik saját kezűleg kívánják megépíteni a medencéjüket, azok lényegesen kisebb ráfordítással valósíthatják meg ezt az álmukat. Az viszont fontos ebben az esetben, hogy legalább egy kis hozzáértése legyen az ilyen jellegű dolgokhoz.

A következőkben olvasható a medence építéshez a gyakorlati útmutató.

A medence elhelyezéséhez tervezett területről minden mozdíthatót el kell pakolni, ezáltal jól átláthatóvá válik a terep, és meg lehet kezdeni a medence határvonalainak a kijelölése.

Egy-egy karó leszúrásával a földbe jelölni kell a medence sarkait. A medence kerületének vonalvezetését spárga segítheti, ezt a leszúrt karókhoz kell rögzíteni.

Nagyon kell figyelni arra, hogy a kijelölt földrészben nem legyenek közüzemi vezetékek vagy csövek. Ezek hollétét a ház tervrajzán látni lehet.

A medence helyének ásása történhet kézzel vagy mini markoló, illetve hasonlónapra munkagép segítségével. Ilyen gépeket bérelni is lehet akár egy napra.

Szükséges beszerezni a vízellátáshoz szükséges csöveket és kiegészítőket. Fontos követni a leírásban levő útmutatást és csak azokat az eszközöket haszni amelyek kompatibilisek egymással. Nagy figyelmet igényel a megfelelő pumpák kiválasztása.

A medence környékére fa járólapot vagy egyéb burkolatot szükséges kőrbe elhelyezni.

Ezek után megkezdődhet a medence házilag építése. A medence helyének elkészítése a télen, az utolsó fagy után érdemes elkezdeni, mivel ekkor jóval könnyebben lehet a földdel dolgozni. Nem árt egy kis időt a megfelelő burkolat kiválasztására szánni. A kereskedésekben kapható fa, beton vagy éppen cement lap is, ezek a medence építésekor nagyon szépen tudnak mutatni.

Ha szükséges, be kell szerezni még a munkálat megkezdése előtt az engedélyt.

Top