You are here
Home > Otthon >

Háztartási helyiség szerepe

Háztartási helyiség

A mosókonyha vagy a háztartási helyiség kimondhatatlanul praktikus szöglete egy háznak, és ha rendeltetésszerűen használjuk, hatalmas terhet vesz le a konyha és egyéb terek válláról.

Vannak olyan tárgyak, amelyek szinte sehol nem tárolhatóak, hiszen egyszerűen egyik helyiséghez sem kapcsolódnak közvetlenül. A bevásárlótáskák, állatokhoz tartozó eszközök (póráz, alom, stb.) és egyéb apró-cseprő dolgok tárháza végtelen, de ezek nagy része egy jól kialakított polcon vagy fogason elfér. Egy ilyen tárolórész kialakítására azonban nem sok hely adódik egy lakásban, viszont kiváló helyük lehet egy háztartási helyiségben.

A háztartási helyiség szokott a helye lenni a mosásnak, szárításnak és a vasalásnak is. A vasalódeszka a konyhaszekrénybe építve a leginkább helytakarékos, azonban úgy gondolom, hiába láttam már több ötletes megoldást is, a tiszta vagy szennyes ruha nem éppen a konyhába való. Az ilyen mellékhelyiségek kialakításán és berendezésén éppúgy érdemes elgondolkozni, mint bármilyen elsődleges helyiségen, hiszen a praktikusságot mellőző berendezéssel ezt a jól használható teret is használhatatlanná lehet tenni.

Figyeljünk oda arra, miket szeretnénk itt tárolni, végezni és ezek helyszükségére, illetve a gépek megfelelő méretére és a szükséges kiállások időben történő kialakítására is.

Top