You are here
Home > Otthon >

Eltolható teraszfedés, polikarbonát lemezzel

teraszfedés

Az utóbbi időben láthatólag egyre több teraszfedés során használnak polikarbonát anyagokat. A fő kérdés, mik az előnyei, illetve hátrányai ennek a beépítési módnak. Annyit előre is elárulhatunk, hogy vannak gyártók, illetve termékek, melyek a polikarbonátos anyag negatívumait is minimalizálni tudják.

A polikarbonátos teraszfedés egyik fő előnye, hogy a hűvösebb időszakokban is élhetővé varázsolja teraszunkat. Itt most nem csak a kevésbe meleg tavaszi vagy őszi időszakokra gondolunk, de a nyári hűvösebb reggelekre is. Ezáltal teraszunk szezonalítása jelentősen megnövekedhet.

Érdekes cikkek: terasz beépítés ötletek

Kétségtelen tény vannak hátrányai is a polikarbonátos teraszfedéseknek. Főként a nyári kánikula idején. Sajnos ez a fajta teraszfedés sem tud megfelelően szigetelni a nagy nyári hőségek idején. De vajon mindegyik fajta? Nem. A flexibilis, eltolható ajtajú, sínen futó fajták természetesen megoldást kínálnak a nyári hőségek idején is.

 

Ezeknél a termékeknél nem valami olcsó és rossz minőségű anyagokra kell gondolnunk. A polikarbonátos termékek anyagfelhasználásáról általánosságban elmondható, hogy a tartós, az extrém időjárási viszonyoknak is relatíve hosszú ideig ellenálló alapanyagokat használnak fel.

Top