You are here
Home > Lakberendezés >

Ötletes lakberendezés

home decor

A lakberendezésben az ötletesség a legfontosabb. Nyitott szemmel járva, némi praktikát ellesve, esetleg új, még nem használt anyagokkal, stílusokkal vagy színekkel kísérletezve nagyon egyedi és szép megoldásokat ötölhetünk ki. A lakberendezés mércéje mindig az, hogy kitaláljuk, mekkora volumenű változást akarunk elérni, és persze mekkora pénzből.

Abban az esetben, ha csak frissíteni akarunk egy helyiségen, ezt minimális összegből is megoldhatjuk. A bútorok átrendezésével, egy új drapériával, vagy az évszaknak megfelelő kiegészítőkkel egészen más hangulatokat tudunk elérni anélkül, hogy sokat kellene a dologra áldoznunk. Abban az esetben viszont, ha teljeskörű átalakítást akarunk, szintén gondolkozhatunk költséghatékonyan.

Nagyon jó megoldás, ha az alapdarabokat – például egy nappali esetében az alapbútorzatot és a kanapét is – úgy választjuk, hogy több színnel is összehangolhatóak, a kanapé esetében pedig áthúzhatóak legyenek, vagy olyan huzattal rendelkezzenek, amely cserélhetőek és akár több változat is kapható belőlük. Az ilyen előrelátás mindig megtérül, így az ilyen alapdarabok esetében mindig érdemes minőségibb darabokat választani, amelyekkel hosszabb távra is lehet tervezni.

A nagyon egyedi, hangsúlyos stílussal berendezett szobák nehézsége, hogy nehéz rajtuk érezhető változást létrehozni, hiszen például egy nagymintás drapériákkal és élénk színekkel berendezett vidám szobán nagyon költséges megoldás a színhangulaton változtatni, mivel ez csak a bútor-, vagy drapériacserével, esetleg teljes festéssel oldható csak meg. A hosszú távra tervezés sok lehetőséget hordoz magában, megéri már az alapoknál odafigyelni.

Top