You are here
Home > Konyha >

Ha szereted a háziasszonyt, csinálj neki ledes pultvilágítást!

konyhapult

Tudjuk jól, hogy a konyha az egyik legfontosabb helyiség a háziasszonyok életében. Sokaknak szíve-vágya a főzőcskézés, amely gyakran komoly előkészületi munkákat igényel. Az előkészületek a konyhapulton történnek, és ennek megfelelő fényerejű megvilágítása biztonsági szempontokból is fontos. Nézzük hogyan kedveskedhetünk, ha szeretnénk szuper munkakörülményeket biztosítani a konyhában!

A konyhapult világítás célja

A mennyezetről érkező fények nem biztosítanak elégséges fényt a konyhapulton. A plafonlámpa fényét általában a saját árnyékunk vagy a felső konyhaszekrény-elem takarja ki, amely balesetveszélyes helyzetet idézhet elő például húsdarabolás, zöldséghámozás esetén. A konyhapult világítás célja, hogy fényt teremtsen a felsőszekrény alatt, közvetlenül a pulton, ahol dolgozunk.

A munkafelület világításának módja

A pultvilágításhoz legjobb választás a hosszúkás alakú fényforrások, ilyen például a fénycső és a LED fénysor. A konyhai neoncsövek a régmúlt kedvencei. 30-60-90-120 cm-es hosszúságban is kaphatóak, ezzel nagy felületen tudja megvilágítani a munkalapot. Manapság már kevésbé népszerűek a fénycsöves lámpák, hiszen villódzhatnak, könnyen megsérülhetnek és a sok kapcsolgatástól hamar kiéghetnek.

A modern konyhák nélkülözhetetlen eleme a LED sor. A ledes technológia rendkívül hatékony és gazdaságos, ráadásul helytakarékos és esztétikus. Kell ennél több? A legtökéletesebb megoldást a LED szalag adja, hiszen a pult teljes hosszában is végigvezethető. Ha pedig alumínium sínbe rejtjük, akkor egyszerre lesz védett és dekoratív a LED csík.

Milyen színű LED szalag jó a pultvilágításhoz?

A LED szalag háromféle színhőmérsékletben is kapható, de bármelyiket választjuk, nagyon extra fényt biztosít a pulton. Egyéni preferencia dönt, hogy melyik fényszín kerül beépítésre. Ha nem tudunk dönteni, kapható olyan, ahol a színhőmérsékletet egy távirányító segítségével változathatjuk, így magunk dönthetünk, hogy a sárgás vagy kékes árnyalat tetszik!

Hidegfehér LED szalag: ez a kékes árnyalatú fény a régi neoncsövekhez hasonló fényszínt ad. Ipari környezetben is szívesen használják, hiszen élénkít. Egy hidegfehér LED szalag rendkívül modern hangulatú, futurisztikus atmoszférát teremt az új konyhabútorokkal.

Melegfehér LED szalag: a sárgásfehér fény a klasszikus és rusztikus bútorok mellett is igencsak dekoratív fényt ad. Barátságos, bensőséges hangulatot biztosít.

Természetes fehér LED szalag: a hidegfehér és a melegfehér közötti színárnyalat, az arany középút, amely minden környezetben jól mutat.

Milyen erős LED szalagot válasszunk a pulthoz?

A tésztagyúráshoz nem kell fény, de az elektromos húsdaráló használata biztonságosabb megfelelő látási viszonyok között. Az ANRO Kft munkatársai azt javasolják, hogy konyhai pultvilágításhoz legalább 10 Watt/méter fogyasztású LED csíkot vásároljunk. Azonban a méterenkénti 20 Wattos fogyasztású LED sor használata is gyakori, hiszen inkább sok legyen a fény, mint kevés – azt egy dimmer segítségével leszabályozhatjuk.

Ha további segítségre lenne szüksége a konyhai pultvilágítás kialakításában, keresse az ANRO LED Webáruház kollégáit!

Top